Akademi Rumeli kapanış programı yapıldı

Edirne Valiliği tarafından yürütülen, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile il özel idaresinin katkılarıyla 8 Balkan ülkesinden 150 gencin katıldığı ve edebiyat, düş

EĞİTİM 24.08.2014 12:05:00 0
Akademi Rumeli kapanış programı yapıldı

SANATÇILAR VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Edirne Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış programına, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, çok sayıda daire müdürü ve projede yer alan sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

 

“SON 10 YILDA TÜRKİYE ÖZGÜRLÜK ÇITALARINI YÜKSELTTİ”

Doç. Dr. Kudret Bülbül, ‘Akademi Rumeli 2’ projesi kapanış programında yaptığı konuşmasında, projeye katılan öğrencilere hitaben, siz gidin biz geliyoruz diyerek, “Son 10 yıldır Türkiye gerçekten çok ciddi bir dönüşüm içerisinde. Çok değil, 90’lı yılların başında benim üniversite yıllarımda Türkiye’de benim hiç uluslararası öğrenci arkadaşım yoktu. Çünkü üniversitede yoktu. Ama bugün ülkenin her tarafında sizler gençler aramızda. 10 yılda Türkiye özgürlük çıtalarını yükseltti. İnsan hakları alanında çok iyi mesafeler kat etti. Komşularıyla ilişkilerini belirli oranlarda geliştirdi. Ama hepsinden en önemlisi kendi insanıyla, kendi toplumuyla, kendi tarihiyle, kendi medeniyetiyle barıştı” ifadelerini kullandı.

 

“SİZLERİN GELİŞİ BİZİM İÇİN SEVİNÇTİ AMA DÖNÜŞÜNÜZE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Akademi Rumeli 2 projesinin sonuna gelindiği için hem sevinci hem de üzüntüyü bir arada yaşadıklarını belirterek, “Bugün hakikaten sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Değerli gençler, evet her şeyin başlangıcı var, birde sonu ama sonlar sevinçtir zaman zaman hüzündür. Sizlerin gelişi bizim için sevinçti ama dönüşünüze üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

Kapanış konuşmalarının ardından, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, projede yer alan katılımcılara ve öğretmenlere sertifikalarını takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kapanış programının sonunda projede yer alan öğrenciler, projede de yer alan sanatçı Erol Büyükburç’un şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

 

Haber Merkezi