Bu satışlar gerekli mi?

Kapaklı Belediye Meclis Toplantıları'nda AK Parti grubu olarak itiraz ettikleri konular hakkındaki eleştirilerinin yakışıksız bir uslup ile cevaplandırıldığını öne süren Mustafa Çetin, "B

GÜNDEM 21.08.2014 17:43:00 0
Bu satışlar gerekli mi?

AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, düns aat 11.00’da düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı hedef aldı.

 

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Kapaklı Belediyesi’nin, Karaağaç Belediyesi döneminde çalışanlarla yapılan sözleşmeyi yok saydığını ileri süren Mustafa Çetin, “Sözleşmeden doğan haklar yok sayılarak bu çalışanlar mağdur edildi. Devlette devamlılık esastır. Bu nedenle Karaağaç personeli, Kapaklı Belediyesi ile mahkemelik oldu. Yıldırma polisitikalarından sonuç alamayacağını gören Kapaklı Belediyesi, bu personellerle tek tek görüşüp pazarlık yaptı. Gereksiz bir inatlaşma sonucu kamu davası açıldı ve Belediye zarara uğratıldı” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE ARAÇLARI KEYFİ KULLANILIYOR

Kapaklı Belediyesi’nce kiralanan makam araçlarının belediye personeli olmayan kişilere tahsis edildiğini iddia eden Mustafa Çetin, “Vatandaşların ihtiyaçları için tahsis edilen bu araçlar, keyfi masraflar yaratılarak adeta saltanat yürütülmektedir. Bu araçların HGS ve MOBESE sistemi ile nasıl kullanıldığı tespit edilebilir” diyerek adeta yeni bir tartışmaının fitilini ateşledi.  

 

İLÇENİN ÖNEMLİ YERLERİ TEK TEK SATILIYOR

Kapaklı’nın hızla göç alan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Çetin, bu kapsamda ihtiyaçların da aynı hızla arttığını ifade etti. Bölgenin en büyük ilçesi olmaya aday olan Kapaklı’da çok daha fazla sosyal donatıya ihtiyaç duyulduğunu belirten Mustafa Çetin, “İlçenin önemli yerlerinin satılmasına mecliste oy çokluğu ile tek tek karar verildi. Bizim buradaki itirazlarımız toplumsal değerler göz önüne alınarak yapıldı” dedi ve bu yerlerin satışının gerçekten zorunlu olup olmadığını sordu.

 

BELEDİYE BÜTÇESİ TALAN EDİLDİ

Yapılan satışlardan elde edilecek gelirlerin ilçenin sorunlarını çözmeye yeterli olup olmadığını soran Mustafa Çetin, “Yoksa rant odaklı bir oldu-bitti mi planlanıyor? Çünükü Belediye Başkanı, seçim meydanlarında ‘Kasamızda 10 milyon TL var. Hiç borcumuz yok’ diyordu. Şubat ayında yapılan çöp ihalesi, Kapaklı Belediyesi’nin son 10 yılda yaptığı en ucuz çöp ihalesiydi. Bu ihaleye planlamadıkları bir firma katılarak adeta oyunlarını bozdu. Fakat bu ihale 5 ay sonra iptal ettirildi. Daha sonra çöpler 2 kat fazla paraya yeniden toplanmaya başlandı. Belediye bütçesi talan edildi” dedi. 

 

HER KURUŞUN HESABI İYİ YAPILMALI

Mustafa Çetin, açıklamalarının sonunda Kapaklı Belediyesi çalışanlarına ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’ne seslenerek, “Kapaklı’da yaşayan herkesin, çoluğun çocuğun, gelecek kuşakların her kuruşunun hesabı iyi tutulmalıdır. Geçmişten ders alınmalı ve bu makamların gelip geçici olduğu unutulmamalıdır” dedi. 

 

TEPKİLER BİZE DE ULAŞIYOR

Kapaklı Belediye Başkanı'nı hedef alan açıklamalarının ardından son günlerde gündemde olan su fiyatları konusunda da açıklamalarda bulunan Mustafa Çetin, “Su fiyat artışı konusunda vatandaşlarımızın tepkileri bizlere de ulaşıyor. Kararın alındığı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda 5 CHP’li 2 AK Partili meclis üyesi var. Komisyon’a CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan biri başkanlık ediyor. Fakat konu komisyondan oybirliği ile çıktı. Tepkilerin ardından yeniden revizyona gidildi. Aslında su fiyatlarında fazla bir atış olmadı. Yalnızca vatandaşlardan Atık Su Bedeli de alınmaya başladı. Yapılan düzenlemeyle birlikte 3,50 TL olan suyun metreküp fiyatı, 3,20 TL’ye düşürüldü” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ