11 Mehmetçik için eğlence düzenlendi

Kapaklı'da Belediye Başkanlığının katkılarıyla Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okulu'nda 94'e 3 tertip asker adayları tarafından asker gecesi düzenlendi. Vatandaşlarla bir arada olmaya büy?

GÜNDEM 21.08.2014 13:19:00 0
11 Mehmetçik için eğlence düzenlendi

Vatandaşlarla bir arada olmaya büyük önem veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı vatan nöbetine uğurlanacak olan 1994/3 Kapaklılı 11 gencin asker eğlencelerine katılarak, onların mutluluğu ve gururunu paylaştı.

 

“RAHATÇA UYUYORUZ”

Önceki akşam saat 20.00’de Mehmet Elfide Erdegül İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen 94’e 3 asker eğlencesine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, asker aileleri ile yakınları katıldı. Askere uğurlanacak 9 genç, isimleri ve vatani görevlerini icra edecekleri yerlerin okunmasıyla birlikte Türk bayrağını öperek salona girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan asker gecesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Evlatlarımızı kutlu peygamber ocağına göndermeden önce bu güzel geceye hepiniz hoş geldiniz. Burada, bu gecede gördüğüm çok güzel bir tablo var. Ben sizler adına gurur duyuyorum, Cenabı Allah evlatlarımıza askere gitmeyi nasip eylemiş. Nasip olursa çocuklarımız birliklerine teslim olacaklar. Ama on iki ay sonrada Allahın izni ile sağ salim evlerine dönecekler. Askerlik çok şerefli bir görevdir, Cenabı Allah tüm gençlerimizi askere gitmeyi nasip eylesin. Biz bu evlatlarımızın sayesinde evlerimizde rahatça uyuyoruz. Ben kendilerini ve bu güzel evlatları yetiştiren anne ve babaları kutluyor, şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

 

“HAYIR DUALARIMIZLA GİDİYORLAR”

Askerlerin  burnu dahi kanamadan memleketlerine dönmelerini dileyen Başkan Mandalı; Mehmetçiklerin kutsal vatan görevini fedakârca yapacaklarına olan inancım tamdır. Bizler vatanımıza, toprağımıza ve bayrağımıza sıkı sıkıya bağlıyız. Vatan ve bayrak sevgisi sadece sözle olmuyor. Bunun için icraatta gerekiyor. İşte 94/3 tertip askerlerimizde bu icraatı gösteriyorlar. Yapılan çağrıya ‘evet biz bu işe gönüllü varız’ diyerek Askerlik Şubelerine koşuyorlar. Hayır dualarımızla gidiyorlar. Bunu yaparken hiçbir karşılık beklemeden bu vatana, bu bayrağa, bu toprağa olan vazifelerini de en güzel şekilde ifade ediyorlar” açıklamasında bulundu.

 

‘’ HAYIRLI TEZKERELER DİLEDİ ‘’

Asker adaylarının vatani görevini en iyi şekilde yapacağını kaydeden Mandalı “ Askerlik görevlerini yapmak için askere gidecek olan gençlerimizin görevlerini en iyi şekilde yapıp hayırlısı ile sevdiklerine kavuşmalarını diliyorum. Bu gecede gençlerimiz askerlik öncesi moral bulmaları açısından önemli bir gece. Bu gibi etkinlikler birlik ve beraberliğin kardeşlik duygularının arttığı gecelerdir. Şimdiden gençlerimize hayırlı tezkereler diliyorum” dedi. Gecede gençler aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenirken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı da gençlerin coşkusuna ortak oldu. Yapılan gece dolayısıyla asker adayları Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalıya kendilerine verdiği bu moral dolu geceden dolayı teşekkür ederek, başkan Mandalıya plaket takdim ettiler.

 

Haber/Seyit SÜREN