Hurdacıda korkunç patlama: 1 ölü 2 yaralı

Çerkezköy'de Hayri Batur Caddesi'nde faaliyet gösteren Avcu Hurdaculuk adlı iş yerinde meydana gelen patlama sonucu, iş yheri kısa süre içinde alevler içinde kaldı. İtfaiye ekiplerinin etrafı saclarla

GÜNDEM 19.08.2014 20:44:00 0
Hurdacıda korkunç patlama: 1 ölü 2 yaralı

Çerkezköy’de dün saat 17.15 sıralarında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti 2 kişi de yaralandı.

 

İŞ YERİ KISA SÜREDE ALEVLER İÇİNDE KALDI

Olay Çerkezköy’de Hayri Batur Caddesi üzerinde bulunan Avcu Hurdacılık isimli işyerinde meydana geldi. İddiaya göre patlama, pres işlemi yapıldığı sırada parfüm şişelerinden birisinin sıkışması sonucu meydana geldi. Patlama sonucu bahse konu iş yeri kısa sürede alevler içinde kaldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda itfaiye ekibi ve 112 acil servis ekibi sevk edildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri bir taraftan yaralılara ulaşmaya çalışırken bir taraftan da vatandaşları olay mahalinden uzaklaştırmaya çalıştı.

 

İŞ YERİ ETRAFINDAKİ SACLAR KEPÇE İLE YIKILDI

Polis ekipleri güvenlik amacıyla Hayri Batur Caddesi'ni trafiğe kapatırken, TREDAŞ ekipleri de olay yerinin elektriğini kesti. İtfaiye ekiplerinin etrafı saclarla çevrili işyerindeki yangına müdahalede güçlük çekmesi üzerine, olay yerine getirtilen kepçe vasıtasıyla saclar yıkıldı. Sacların yıkılmasının ardından yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında bölgedeki elektrik telleri de büyük ölçüde zarar gördü.   

 

SAKLANDIĞI YERDE ZEHİRLENEREK ÖLDÜ

Yangında 15 yaşındaki Oğuz Avcu ile 16 yaşındaki Ali İbrahim Avcu yaralanırken, yaralılara ilk müdahale 112 ekiplerince olay yerinde yapıldı. Yaralılar daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bahse konu iş yerinde babası İsmail Avcu ile çalıştığı öğrenilen 20 yaşındaki Salih Avcu ise yangından korunmak için saklandığı yerde dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

 

AİLESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Salih Avcu’nun hayatını kaybettiğini öğrenen aile üyeleri ile çalışma arkadaşları sinir krizleri geçirirken, Avcu’nun cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Değiş’in incelemesinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi Morgu’na oradan da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayı haber alan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da olay yerine gelerek son durum hakkında Savcı Mehmet Değiş ve emniyet güçlerinden bilgi aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ