Batı Trakya'da Güreş heyecanı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 16. Batı Trakyalılar Panayırı ile 10. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası birbirinden eğlenceli ve renkli

SPOR 18.08.2014 19:50:00 0
Batı Trakya

BU KARDEŞLİĞİ ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği  (BTTDD )Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, düzenlenen panayırın uluslararası yönü ve yağlı güreşleri ile başka benzeri olmadığını belirterek, “Yağlı güreşlerimizin uluslararası platformda, bu alandan başka yapıldığı bir yerin olmadığını ifade etmek istiyorum. Bunun da asıl amacı; özellikle Balkan ülkelerindeki Türk akraba topluluklarında yaşayan soydaşlarımızla anavatanda olan bizlerin bir araya gelerek aramızdaki diyaloğu ve dayanışmayı tesis ederek bu kardeşliği biraz daha üst seviyelere taşımaktır” diye konuştu. Köse, ayrıca panayır ile geleneksel ve kültürel bir öğe olarak düzenlenen yağlı güreşleri bir diyaloğun öğesi olarak kullanıp yeni nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

 

ALİ RIZA KAYA BAŞPEHLİVAN OLDU

Panayır kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Yağlı Güreş Şampiyonası’na Türkiye’nin birçok ilinden gelen güreşçilerin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen güreşçiler de ilgi odağı oldu. Büyük çekişmeye sahne olan güreş müsabakalarının sonunda Ekrem Yavuz’u yenen Ali Rıza Kaya başpehlivan oldu. Kaya, birincilik madalyasını Güreş Ağası Mehmet Emiroğlu ve BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse’den aldı. Panayır sonunda Şükrü Köse, yağlı güreşlerde dereceye giren sporculara madalya takarak hediyeler verdi.

 

Haber Merkezi