Arıcıların sorunları masaya yatırıldı

Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından "Arıcılığın güncel sorunları ve çözüm önerileri" konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 18.08.2014 13:59:00 0
Arıcıların sorunları masaya yatırıldı

 SANDIKLAR BİRBİRİNE YAKIN KONULMAMALI

Hayrabolu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu son yıllarda arı ölümlerinin en önemli nedenlerinden çevresel faktörlerin, genetik problemler ile üretici hatalarının önemli rol oynadığını söyledi. Bilgi çağında artık arıcılarımız kulaktan dolma bilgilerle arıcılık yapmamalı gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Doğarolu, "Sandıkların birbirine yakın konulması, soğuk hava, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme, yaşanan hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır” dedi.

 

DOĞRU DOĞAL ORTAMLAR SEÇİLMELİ

Doğaroğlu, “Arıcılarımız mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerekmektedir. Özellikle Kars arısını, Trakya’da, Trakya arısını Muğla’da yöresel farklar ve iklim bitki türlerini göz önünde bulundurarak, arıların yetiştikleri doğru doğal ortamları seçerek bal alımını gerçekleştirmeliler” diye konuştu.

 

PLAKET VERİLDİ

Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ada’da, arıcının en büyük sermayesinin bilgi olduğunu belirterek, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini, beşincisi düzenlenen bu konferansların ve eğitimlere birlik olarak düzenlemeye üyelerini bilgilendirmeye yörede devam edeceklerini belirtti. Konferansa ilçe ve çevre il ve ilçelerden gelen arıcılar katılırken, konferansı veren Prof. Dr. Doğaroğlu’na plaketi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Hacet, Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ada’ya ise plaketi Başkan Yardımcısı Birol Alagöz tarafından verildi.

 

Haber Merkezi