Geleneksel şölende bin 32 çocuk sünnet ettirildi

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Geleneksel Sünnet Şenlikleri, önceki yıllara nazaran daha sönük geçti. İlçe olmadan önce gerçekleştirilen Sünnet Şenlikleri'nde V

GÜNDEM 17.08.2014 16:59:00 0
Geleneksel şölende bin 32 çocuk sünnet ettirildi

 ŞENLİKLER MEVLİD-İ ŞERİF İLE BAŞLADI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sünnet ettiren Kapaklı Belediyesi, bu yıl da sünnet ettirilen çocuklar için Sünnet Şöleni programı düzenledi. Kapaklı Belediyesi 10. Sünnet Şöleni etkinlikleri 15 Ağustos Cuma günü saat 16.00’da Merkez Osmanlı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ile başladı. 277 sünnet çocuğunun toplu fotoğraf çekiminin ardından ilçede konvoy düzenlendi. Saat 19.00’da Kent Meydanı’nda Karagöz ve Hacivat gösterisi ile devam eden Sünnet Şöleni, saat 19.30’daki folklor gösterisi ile devam etti. Etkinliklerin ilk günü saat 20.00’da yerel sanatçı Serkan Dumlu konseri ve ardından da sünnet çocuklarına kına yakılması ile devam etti. Sünnet Şöleni etkinliklerinin ilk günü yerel sanatçı Gökhan Meneşe konseri ile sona erdi.

 

KAPAKLI İLE GURUR DUYUYORUZ

Sünnet Şöleni etkinliklerinin ikinci günü, saat 20.00’da Kent Meydanı’ndaki illüzyonist ve jonglör Tayfun Obüs’ün birbirinden ilginç gösterileri ile devam etti. Tayfun Obüs, sünnet olan çocukların da eşlik ettiği gösterilerle kendisini izleyenlere keyif dolu dakikalar yaşattı. Sünnet Şöleni etkinlikleri ünlü Vantrolog Cahit Kaşıkçılar’ın gösterisi ile devam etti. Daha sonra sahneye çıkan Anadolu Rock grubu, Grup Harabe, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Kapaklılı’ları coşturdu. Grup Harabe’nin ardından sahne alan Roman dans ekibi de birbirinden kıvrak dans gösterisi ile izleyenleri mest etti. Roman Dans ekibinin gösterisinin ardından sahneye çıkan Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kapaklı’nın son yıllarda büyük yol kat ettiğini belirterek, “Nereden nereye. Biz Kapaklı ile gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki bugünlere kolay gelinmedi. Bugün, yerel seçimlerin ardından resmen ilçe olan Kapaklı’da ilk kez bir şölende bir araya geliyoruz. Kapaklı halkını bir kez daha kutluyorum, yerel seçimlerde doğru tercih yapıp İrfan Başkanı tekrar göreve getirdikleri için” diye konuştu.

 

TOPLAM BİN 32 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Programda daha sonra konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise şölenin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye personelime, şölenimize renk katan değerli sanatçı dostlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenlerimizde şimdiye kadar 755 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Bu yıl da 277 çocuğumuz ile birlikte toplam bin 32 çocuğumuz Belediyemizin katkılarıyla erkekliğe ilk adımlarını attılar. Allah onların Mürvetlerini de görmeyi de nasip etsin. Geçmişimizden günümüze kalan bu tip etkinlikler hem vatandaşlarımıza evlatları ile mutlu bir an yaşatmak açısından, hem de bir geleneği sürdürmek açısından bizim için çok önemli” dedi.

 

ETKİNLİKLERİMİZİ GENİŞLETEREK SÜRDÜRECEĞİZ

Başkan Mandalı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine ve sağlığına büyük önem veriyoruz. Eğitim alanında yaptığımız yardımlar, inşa ettiğimiz yeni derslikler, çok amaçlı merkezler ve mahallelerimizdeki spor alanları, oyun alanları, sosyal hizmetlere yönelik atılan sayısız adımlardan bazıları. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak inşallah bu doğrultuda vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik yatırımlarımızı ve etkinliklerimizi daha da genişleterek sürdüreceğiz. Anne babalar çocuklarının üzerine nasıl titriyorlarsa biz de aynı onlar gibi tüm çocuklarımızın üzerine titreyeceğiz ve titriyoruz. Göreve başladığımız günden itibaren, hizmet anlayışımızda insanımızı ve insanımızın mutluluğunu baz alan çalışmalar yaptık. 4 aylık süreçte acil olarak gördüğümüz başta bazı sosyal hizmet unsurları olmak üzere hiç beklemeden işe koyulduk” ifadelerini kullandı.

 

 VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Toplumun ihtiyaç duyduğu tüm unsurları hızlıca hayata geçirmek için, gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Mandalı, “Sizler mutlu ve huzurlu oldukça bizler de gönül rahatlığı ve huzur içerisinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü tek derdimiz sizlere hizmet etmek ve modern çağdaş bir Kapaklı yaratmaktır. Bu doğrultuda hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması adına olacaktır. Makam sevdalısı olarak değil, hizmet sevdalısı olarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. El birliği, güç birliği, söz birliği dahası gönül birliğiyle eğitim, bilişim-teknoloji alanında, sosyo-ekonomik ve kültürel alanda layık olduğu düzeye taşımak, kültür ve sanatın tüm güzellikleriyle buluşturmak, spor tesisleriyle yeşil alanlarıyla cazibe merkezi haline getirmek, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

MANDALI KOBRA MURAT’LA KARŞILIKLI GÖBEK ATTI

Kapalı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından sahneye Kobra Murat çıktı. Kobra Murat birbirinden hareketli şarkılarla Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşları hop oturtup hop kaldırdı. Kobra Murat’ın hareketli şarkılarına, Başkan İrfan Mandalı da göbek atarak eşlik etti. Gecede sahne alan tüm sanatçılara protokol üyeleri tarafından çiçek ve plaket verildi. Sünnet Şöleni etkinliklerine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Çakıllı Belediye Başkan Vekili Ramazan Şensöz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ