Ordu 'Siyaset Şantaj İhanet' ifadelerini üstü örtülü kullandı

Geride bıraktığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP ilçe başkanlıklarının gereken çalışmaları yapmadığını iddia eden Mustafa Ordu, "Biz arkadaşlarımızla birlikte

SİYASET 17.08.2014 12:11:00 0
Ordu

Çerkezköy’de tırmanan Huzur Evi gerginliğine de değinen Ordu, “Gerekenler yapılsın. Kimin ne hakkı varsa yasalar çerçevesinde kendisine teslim edilsin” diye konuştu.

 

GARİB’E GÖNDERMEDE BULUNDU

Ordu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy siyaseti gündemine dair dile getirdiği iddialarla siyasi kulislerde yine tartışılacak. Farklı bakış acıları ile bir taraftan uzun yıllar ilçe başkanlığını yaptığı MHP'yi suçlayarak Milletvekili Bülent Belen'i ihanetle itam eden Ordu, MHP ve CHP ilçe teşkilatlarını ilgisizlikle suçladı. Ordu, Kapaklı Belediyesi üzerinden de AK Partili Meclis üyesi Dr. Remzi Garip'e göndermede bulundu.

 

PARTİYE İHANET ETTİ

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in seçimlerde elini taşın altına koymadığını öne süren Ordu, Belen’i partiye ihanet etmekle suçladı. Ordu, “Bunlar, partimizin sermayesini yiyorlar. Sermayeleri tükenmek üzere” ifadelerini kullandı. Açıklamalarının devamında son günlerde ilçe gündemine oturan Huzur Evi tartışmalarına ve mecliste yaşanan kavgalara da değinen Ordu, “20 yıl önce Belediye tarafından huzur evi yapılması şartı ile arazi Türk Metal Sendikası’na devredildi. Bu tartışmalar meclise yakışmıyor” dedi.

 

KİMİN NE HAKKI VARSA TESLİM EDİLSİN

Huzur Evi ile ilgli meclis tarafından oluşturulan komisyonu yeterli bulmadığını ve komisyonda Kent Konseyi’nden de temsilcilerin olması gerektiğini öne süren Ordu, “Gerekenler yapılsın. Kimin ne hakkı varsa yasalar çerçevesinde kendisine teslim edilsin” dedi. Benzer bir konunun Remzi Garip’in Kapaklı’daki otelinde de yaşandığını öne süren Mustafa Ordu, “Remzi Garip, huzur evi için verdiği mücadeleyi, Kapaklı’daki otel arazisi için de vermelidir. Zira bu otelin arazisi de zamanında Devlet Arsa Ofisi’nden ‘okul yapılması’ şartı ile alınmıştı. 10 yıl önce yine İrfan Mandalı tarafından yapılan imar değişikliği ile okul arazisi olmaktan çıkarıldı. Ticari alana çevrildi” dedi.

 

OKUL YERİ BULAMIYORSUNUZ

Ordu, “Buradan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya sesleniyorum. 10 sene önce yaptığınız bu yanlış uygulama yüzünden bugün İsmetpaşa Mahallesi’nde okul alanı bulamıyorsunuz. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin bir önceki meclis toplantısında konuyu gündeme getirmişti. Yapmanız gereken, arazi zaman aşımına uğramadan gerekli incelemelerin yapılmasıdır” diyerek siyasi gündemde yeni bir tartışma nın fitilini ateşledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ