Emniyetten Avrupa vari uygulama

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, bir yeniliğe imza atarak ilçenin muhtelif noktalarında gerçekleştirdikleri trafik denetimlerinde "Yaka Kamerası Uygulamasıâ?

GÜNDEM 12.08.2014 20:41:00 0
Emniyetten Avrupa vari uygulama

Kapaklı’da, trafik hizmetlerinin daha şeffaf, daha verimli ve daha güvenli bir şekilde yapılması amacıyla Yaka Kamerası Uygulaması’na başlayan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bu sayede polis ile vatandaş arasında yaşanan tüm diyalogları da kayıt altına alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve trafik kontrolleri uygulamalarında yaka kamerası kullanımına dün itibari ile başlandı.

 

İLK DURDURULAN ARACA 3 BİN 84 TL CEZA UYGULANDI

Kapaklı Yıldızkent Mevkii’nde gerçekleştirilen uygulamada ilk durdurulan aracın sürücüsüne ehliyeti soruldu. Araç sürücüsü A. G., ehliyetinin olduğunu fakat yanında bulunmadığını söyledi. Yapılan kimlik sorgulamasında araç sürücüsünün ehliyetinin olmadığı, bahse konu aracın da sigorta ve muayenesinin olmadığı belirlendi. Bahse konu araca ehliyetsiz araç kullanmak-kullandırmak, ve aracın sigortasının ve muayenesinin olamaması nedeniyle toplam 3 bin 84 TL cezai işlem uygulanırken, bahse konu araç da trafikten men edildi. Uygulamada ayrıca muayenesi olmayan bir araca 80 TL, ehliyeti olmayan başka bir aracın sürücüsüne de 172 TL para cezası kesildi.      

 

TRAFİK ARAÇLARINDA DA KULLANILABİLİYOR

Trafik polislerinin işlem yaptıkları sürücüler ile ilgili tüm işlem ve evraklar, yaka kamerası uygulaması sayesinde kayıt altına alınıyor. Böylece, herhangi bir itiraz durumunda kamera kayıtları esas alınacak. Bu sayede olası asılsız ithamların da ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bahse konu yaka kamerası aynı zamanda trafik araçlarının ön kısmına da monte edilebiliyor. Bu şekilde seyir halindeki trafik ihlalleri de kayıt altına alınabilecek. Akabinde ilgili sürücüye gerekli cezai işlem uygulanabilecek.

 

8 SAAT BOYUNCA KAYIT YAPABİLİYOR

Yaka kamerası kullanımı ile trafik güvenliğini azami ölçüde sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Amacımız vatandaşın can ve mal güvenliğini ve sürücülerin kurallara daha çok riayet etmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 32 GB hafıza kapasitesi olan yaka kameraları kesintisiz 8 saat boyunca kesintisiz kayıt yapabiliyor. 12 mega piksel olan yaka kameraları HD görüntü kalitesine sahip. 

 

Haber / Gökhan YILMAZ