TRAKYAKA'dan üniversite projelerine 1 milyon TL'lik destek

Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan üç projenin sözleşmesi önceki gün düzenlenen törenle imzalandı.

GÜNDEM 11.08.2014 23:40:00 0
TRAKYAKA

BALKAN CANLI AĞAÇ MÜZESİ OLUŞTURULACAK

İmza törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Trakya Üniversitesi’nce hazırlanan “Hayat Ağacım” projesiyle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde kurulmasına karar verilen özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıracak olan Balkan Canlı Ağaç Müzesi’nin birinci etabı yapılacak. Uzun vadede bölgede kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak projenin toplam 161 bin 642,78 TL’lik kısmı ajans tarafından finanse edilecek.

 

446 BİN 803,53 TL HİBE DESTEK

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi” projesi kapsamında ise kurulacak olan merkezde 65 yaş üstü bireyler için sosyal hizmet alanları, spor ve fizyoterapi hizmet alanları ve sağlık hizmet alanları oluşturulması planlanıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek olan projeye Trakya Kalkınma Ajansı tarafından toplam 446 bin 803,53 TL hibe destek sağlanacak.

 

KAPASİTE ARTTIRILACAK

Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve başarılı bulunan bir diğer proje ise, “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi” projesi oldu. Bu kapsamda Edirne’de faaliyetini sürdüren Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Laboratuvarı ve yine Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Doku Tiplendirme Laboratuvarı'nın kapasitesini ve artırılacak.

 

UYGULAMA SÜRESİ 9 AY

Proje ile ayrıca Trakya Bölgesi ile komşu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve moleküler biyoloji ile genetik alanında, kamu, araştırma merkezleri, özel sektör kuruluşları ile araştırma ve sağlık hizmetleri alanında yapılacak olan işbirlikleri için var olan altyapıyı güçlendirmek de amaçlanıyor. Uygulama süresi 9 ay olan projenin 446 bin 803,53 TL’si ajans tarafından karşılanacak.

 

Haber Merkezi