Camiler reklam yeri olmayacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tarihi Selimiye Camii'nin sadece hizmeti kabul edebileceğini ve hiçbir zaman reklam yeri olmayacağını söyledi.

GÜNDEM 11.08.2014 23:32:00 0
Camiler reklam yeri olmayacak

BİLGİM DIŞINDA GELİŞTİ

Edirne Devlet Hastanesi’nde bulunan Kızılay Kan Bağışı ünitesini ziyaret eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilerin Selimiye Camii ile ilgili sorularını cevapladı. Vali Şahin, tarihi camide ziyarete ayrılan alanın darlığının kendisinin de dikkatini çektiğini belirterek, alanın genişletilmesi ve o şekilde hizmete açılması için gerekli çalışmanın yapıldığını belirtti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Selimiye Camii’nde ziyarete ayrılan bölümün dar olmasının kendisinin bilgisi dışında geliştiğini ifade etti.

 

DAR TUTULMASINA BEN DE RAZI DEĞİLİM

Vali Şahin, "Selimiye Camii’nde ziyarete ayrılan bölünme benim bilgim dahilinde ancak bu denli dar tutulması bilgim dahilinde değil. Ben bir gazetede haberi görünce o akşam gitmek istedim, ancak cami kapalı olduğundan dolayı gitmedim. Sabahleyin saat 09.00’da oradaydım. Baktım hakikaten ziyarete ayrılan alan dar tutulmuş. Dar tutulmasına ben de razı değilim. Edirne’ye gelen Selimiye için geliyor. Bu hafta Cuma gününden Pazar günü akşam saat 23.00’e kadar 10 bin 300 kişi camimizi ziyaret etti. Sayısal rakamları cami için kullandığımız poşet uygulamasından tespit ediyoruz. Çok ziyaretçimiz var. Bu vesile ile de dar olan kısmı genişlettik. Şimdi tamamen caminin yarısını ziyaretçilere ayırdık. Sadece namaz vakitlerinde kapanıyor diğer vakitlerde açılıyor" diye konuştu.

 

AYDINLATMA SİSTEMİ TAMAMLANACAK

Bir basın mensubunun, cami girişinde bulunan ve üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazan poşet kazanı ile ilgili sorusuna ise Vali Şahin, "Artık üzerinde yazı yazmıyor. Yazı vardı silindi. Ben de son ziyaretim esnasında gördüm. Selimiye Camii, hiçbir zaman reklama konu olamaz. Selimiye Camii hizmet kabul eder ama reklam kabul etmez. Bu vesile ile poşet kazanında bulunan yazı silindi" şeklinde cevap verdi. Şahin, tarihi camiye yapılacak olan yeni aydınlatma sisteminin de bir an önce tamamlanacağını belirtti.

 

Haber Merkezi