UKM işi sıkı tutuyor

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tanyeri önceki gün 11.30-13.00 saatleri arasında dernek binasında düzenlenen toplantıda UKM'nin servi

GÜNDEM 11.08.2014 01:43:00 0
UKM işi sıkı tutuyor

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi tarafından düzenlenen toplantıda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş da hazır bulundu.

 

BİZİM İÇİN HİÇ HOŞ OLMADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin servisçiler ile ilgili aldığı kararlar hakkında açıklamalarda bulunan Fikret Tanyeri, “UKM kurulana kadar servisçiler için belediyelerden iyi kararlar çıkmamıştı. Ancak UKM’nin geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda servisçiler ile ilgili aldığı karar bizim için hiç hoş olmadı. Biz dernek yönetimi olarak alınan kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Servisçilerin mağdur olmaması için Tekirdağ’a giderek UKM Daire Başkanı Zeki Gürcün ve diğer UKM yetkilileriyle görüştük. Durumu kendilerine aktardık. Sıkıntılarımızı söyledik ve alınan kararın daha çok sıkıntı yaratacağını, doğruların bulunması için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledik. Başkan Gürcün de bize Cuma günü UKM alt komisyonunun toplanacağını ve bu talebimizin orada görüşüleceğini söyledi” dedi.

 

TEKİRDAĞ ŞOFÖRLER ODASI SERVİSÇİLERİN SIKINTISINI BİLMİYOR

UKM’de yer alan Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan’ın servisçilerin sıkıntılarını bilmediği için alınan kararda gereğini yapamadığını söyleyen Fikret Tanyeri, “Biz kendilerini ziyaret ederek sıkıntılarımızın neler olduğunu bir bir anlattık. Durum aydınlandı ve gereğinin yapılması için düğmeye basıldı. Şahsım olarak umut ediyorumki bundan sonra UKM’den servisçiler için iyi kararlar çıkacak. Gördüğümüz kadarıyla UKM yetkilileri de hiçbir servisçinin zarar görmemesi ve sıkıntı çekmemesi için çalışıyor. Herkesin kendi iş kolu alanında çalışmasını istiyorlar” dedi.

 

YENİ YOL BELGELERİ YAKINDA ÇIKACAK

UKM yetkililerinin yeni yol belgelerini de yakında çıkaracakları bilgisini veren Başkan Fikret Tanyeri, “Yaptığımız görüşmeler sırasında UKM yetkilikleri yeni yol belgelerinin de yakında verileceğini söylediler. Bu belgeler verilmeden önce araçlar yerinde görülerek tek tek incelenecek ve eksiklikleri varsa tamamlanması istenecek. Ona göre yol belgesi verilecek. Bundan böyle servisçilik yapan arkadaşlarımız çok dikkatli olmalıdır. Artık iş sıkı tutuluyor” dedi. Araç devirlerinin de bundan böyle satıştan sonra on gün içinde yapılacağını belirten Başkan Fikret Tanyeri, “Şunu da özellikle bilmenizi istiyorum. Araç satışlarınızda ya da alışlarınızda devir işlemlerini 10 gün içinde UKM’ye bildirmeniz gerekiyor. Bu konuda tüm arkadaşlarımızın işin ciddiyetini ve önemini bilmelerini istiyorum” dedi.

 

EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKANLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Dernek yönetimi olarak üyelerin menfaatleri ve yasal haklarını korumak için çalıştıklarını belirten Başkan Fikret Tanyeri, “Dernek yönetimi olarak biz ekmeğimize sahip çıkanlarla mücadele ediyoruz. Üyelerimizin yasal haklarını korumak için yaptığımız çalışmalarda üyelerimizin de bize destek vermesini istiyoruz. Biz yönetim olarak kendi şahsı için ya da kendi menfaati için çalışmıyoruz. Yapılan tüm çalışmalar dernek çatısı altında bulunan arkadaşlarımızın haklarının korunması ve kollanması yönündedir. Bu nedenle isterdim ki bu toplantıda 40 kişilik bir topluluk yerine en az 100-150 kişi olsaydı. Kahve köşelerinde konuşarak sorunlar halledilmiyor. Sorunlar bu çatı adlında görüşülerek çözüme kavuşur. Bundan böylede Dernek Başkanı olarak benim dışımda ne başkan yardımcıları ne de hiçbir yönetici açıklamada bulunmayacak. Her kafadan çıkan farklı söylemler çözümlenecek sıkıntılarımızı da çözümlenemez hale getirmektedir. Eğer çok meraklısı var ise gelsin bu koltuğa otursun. Biz burada ne için varız bu topluluğunun haklarını korumak ve kollamak için” diye konuştu.

 

BUNDAN BÖYLE J VE S PLAKA YOK

Başkan Fikret Tanyeri UKM’nin bundan böyle J ve S palaka tahsisi yapmayacağını da belirterek, “Siz değerli dernek üyelerimize şunu da özellikle belirtiyorum. UKM bundan böyle J ve S Plaka tahsisi vermeyecek. Herkes mevcut araçları ile idare edecek. Bugüne kadar kendi adıma bir şey istemedim. Toplantılara da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla katıldım ve tüm istek ve taleplerimizi sizler için istedik. UKM bundan böyle D-2 araçlara da yol belgesi vermeyecek. Bu konuda da bilgi sahibi olmanızı istiyorum. Bizler evimize nasıl ekmek götürebilirizin mücadelesini veriyoruz. Ekmeğine kim sahip çıkıyorsa biz onunla beraberiz. Biz inanıyoruz ki sizlerde ekmeğinize sahip çıkıyorsunuz. Bu nedenle yönetime desteğiniz her zaman tam olmalı” diye konuştu.

 

EMNİYET VE JANDARMA GÖRMÜYOR MU?

Tanyeri, “UKM’nin 20 Ağustos Çarşamba günü yapacağı toplantısında sıkıntılarımız ile taleplerimiz görüşülecek. Ancak bu toplantı öncesinde UKM yetkililerine bir ziyaret daha yaparak taleplerimizin masaya yatırılması konusunda özen göstermelerini ve çözümlemelerini isteyeceğiz” dedi. Çerkezköy Servis Araç Sahipleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nihat Yıldız da “Bölgemizde kayıt dışı çalışarak bizlerin işlerine büyük sekte veren yüzlerce kayıt dışı çalışan korsan servisçiler var. Bunları emniyet ve jandarma görmüyor mu? Artık bunları görsünler. Görsünler ve onlara gerekeni yapsınlar istiyoruz. Her zaman mağdur olan bizler oluyoruz. Uygulamalarda onlara bir şey yapılmıyor. Uygulamalar hep bize yapılıyor ve yok yere cezalar kesiliyor. Vergi veren ve yasaların emrettiği hükümleri yerine getiren bizlere yok yere ceza kesilmesi üzüntü vericidir” dedi.

 

ODA OLARAK BEN HEP SİZLERİN YANINDA OLDUM VE OLMAYA DA SÜRDÜRÜYORUM

Servisçilerin aynı zamanda Çerkezköy ve Otomobilciler Esnaf Odası üyesi olduğunu belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş ise “Bu gün bir araya gelerek sıkıntılarınızın çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuyorsunuz. Ancak Fikret Başkanımızın da belirttiği gibi bugün bu toplantıda en az 150 kişinin bulunması gerekiyordu. S ve J plaklı araçlar olmak üzere tüm araç sahipleri benim başkanı olduğum odamın üyesidir. J Plakalı araçlar kesinlikle personel çekemez diye eski belediye başkanımız Ali Ertem’e bu konuda karar aldırdım ve söz vermişti. Ancak bu sözünü tutmadı ve kargaşanın yaşanmasına yol açtı. Genelgede diyor ki Servisçiler S Plaka ile çalışacaklar. Ayrıca bölgemizde önceden beri normal araçlarda da yol belgesi sıkıntısı var. Tekirdağ genelinde bu sıkıntı yalnız Çerkezköy’de yaşanıyor. Bu nedenle normal plakaları S plakaya çevirmemiz lazım. UKM de diyor ki benim verdiğim plaka değişikliğinin yapılması ihale konusu olur. Biz bu konuda taleplerimizi ileteceğiz. Ancak bu konuda mevcut durumu iyi irdelememiz gerekiyor. Sanıyorum mevcut S plakalarla devam edecekler için bu sorun teşkil etmeyecek. Ancak diğer plakalardan S plakalara geçmek isteyenler için ihale olabilir. Bence mevcut S plakalar yeterlidir. Bu nedenle şu anda S plaka sahibi arkadaşlarımız mevcutlarla idare etmek zorundadır” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN