Gündoğdu: Bu millet uyandı

Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 99,99 Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılacak olan seçimleri kazanacağını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bu millet geleceğini siyas

SİYASET 8.08.2014 23:42:00 0
Gündoğdu: Bu millet uyandı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Çerkezköy’de Türkiye’nin çeşiti bölgelerinden gelen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl ve İlçe Başkanları ile çok sayıda Milli Eğitim Müdürü ile bir araya geldi.

 

YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNE YOLCULUK VAR

Şanlıurfa Kebap Salonu’nda gerçekleşen yemek programında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Gündoğdu, basın mensuplarının “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması haline Türkiye Başkanlık sistemine geçer mi?” şeklindekli sorusuna, “Tam başkanlık sistemi olmasa da yarı başkanlık sistemine yolculuk var diyebiliriz. Halk doğrudan başkomutanı, devlet başkanını, cumhurbaşkanını seçecek. Doğrudan milletten yetkileri alan bir sisteme geçiyoruz. Elbette bunun parlamenter sistemle entegresinde sorunlar olabilir. Fakat bu sorunları bu meclis aşabilir” dedi.

 

TÜRKİYE 11 AĞUSTOS SABAHI ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yetkilere sahip olduğunu fakat şimdiye kadar tamamını kullanmadığını kaydeden Ahmet Gündoğdu, “Şimdi beni seçerseniz bu yetkileri kullanacağım diyen bir aday var. Recep Tayyip Erdoğan. Eğer seçilirse bu yetkiyi de milletten almış olacak. Parlamentoya farklı şekillerde müdahale girişimlerini bitirmiş olacak. Fransa gibi yarı başkanlık sistemi mi olacak, Amerika gibi tam başkanlık sistemi mi olacak yoksa Türkiye kendine özgü yeni bir sistemi mi uygulayacak bunu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey var ki 10 Ağustos günü seçim yapılıyor, 11 Ağustos günü uyandığımızda eski Türkiye olmayacak” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU ‘KENAN PAŞA YARGILANAMAZ’ DİYORDU

Türk Milleti’nin 2010 Referandumu’nda kabul ettikleri maddelerin neyi getireceğini bilmeden yüzde 58 “evet” deyip desteklediğini söyleyen Gündoğdu, “O günün Ana Muhalefet Parti Lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyonlarda, ‘Memur-Sen Genel Başkanı milleti yanıltıyor, Kenan Paşa yargılanamaz’ diyordu. O tespiti bile bu millet çürüttü ve Kenan Evren yargılandı. Bu bile aynı gemide yaşayan insanların birbirine tahammüllü olmasını ve Büyük Türkiye’yi önemsediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

YÜZDE 99,99 ERDOĞAN KAZANIR

Kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 99,99 Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanacağını söyleyen Ahmet Gündoğdu, “17 şirketten sadece birisi Erdoğan’ın oyunu yüzde 49 gösterirken diğerleri yüzde 50’nin üzerinde gösteriyor. Ben artık bunu görüyorum. Bu millet geleceğini siyasi partilerden daha çok önemser hala gelmiştir, uyanmıştır. Muhalefetin çapsızlığını da çok iyi keşfetmiştir” dedi.

 

BİR FORVET OYUNCUNUZ BİLE YOK

Gündoğdu konuşmasının sonunda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, “Üslup açısından yerel seçimlerle kıyasladığımızda çok daha güzel sahnelere şahit oluyoruz. Ama siyaset kötülenerek, suya sabuna dokunmamak ve tarafsız olmak için aday olarak çıkmadı mı Ekmeleddin İhsanoğlu? Slogan neydi, ‘Ekmek İçin Ekmeleddin’. Doğuştan gelen can, mal, din, akıl, nesil emniyet gibi bu değerler korunmadığı sürece bunların olmadığı yerde ekmek olmaz. Özgürlük olmadan ekmek olmaz. Abarta abarta ben başarılıyım diyorsunuz, ama Cumhurbaşkanı adayı olmak için bir iddianız bile yok. Bir forvet oyuncunuz bile yok. Bula bula Sisi’ye darbeci diyemeyen, Esed’e katil diyemeyen, dik duruş sergileyemeyen birini aday çıkarıyorlar. Ekmeleddin Bey Ana Muhalefet ve Yavru Muhalefet’in ortak adayı olarak getirilmedi mi? Türk Solu Dergisi ile çıkıyor. Arkasından Çanakkale Şiiri İstiklal Marşı’nın yerine geliyor. Ben Ekmelleddin İhsanoğlu’nun şu 10 Ağustos geçse de gitsek, bir an önce bundan kurtulsak dediğini düşünüyorum” dedi. Gündoğdu, Gezi Parkı Eylemleri’nin ve 17 Aralık Operasyonları’nın arkasında kim varsa Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında da aynı kişilerin olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ