Seçmen kağıdı olmayanlar da oy kullanabilecek

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Ramazan Bayramı öncesi İlçe Seçim Kurulu tarafından muhtarlıklara dağıtılan seçmen kağıtlarının dağıtımının 4 Ağustos itibari ile s

SİYASET 6.08.2014 21:15:00 0
Seçmen kağıdı olmayanlar da oy kullanabilecek

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların muhtarlık binalarında yoğunluğa neden olduğunu belirtti.

 

SEÇMEN KAĞITLARINIZI ALMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili en çok sorulan soruların başında ‘seçim kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim?’ sorusunun geldiğini söyleyen Muhtar Seçkin Dilsiz, “Vatandaş ‘muhtarım seçmen bilgi kağıdım gelmedi, seçmen bilgi kağıdımı alamadım, oy kullanabilir miyiz?’ diye soruyor. Seçmen kağıtlarınızı almamış olabilirsiniz ya da gelmemiş olabilir. Bir takım aksaklıklar yaşanmış olabilir. Fakat bilmeniz gereken şu ki bizler vatandaşlarımızın hepsinin sağlıklı bir şekilde oylarını kullanmalarını canı gönülden istiyoruz” dedi.

 

KİMLİĞİNİZİ GÖSTERDİĞİNİZ TAKDİRDE OY KULLANMA HAKKINA SAHİPSİNİZ

Seçmen bilgi kağıdı olmayan vatandaşların yapması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulunan Seçkin Dilsiz, “Yüksek Seçim Kurulunu’nun internet sitesine girip nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz. Öğrenmiş olduğunuz okul ve sandık numarasını o okula giderek kimliğinizi gösterdiğiniz takdirde oy kullanma hakkına sahipsiniz. Seçmen bilgi kağıdı vatandaşın sadece oy kullanacağı adresi gösterir bir belgedir. Oy kullanacağınız okul ve sandığı öğrendiğiniz takdirde sandığın başına gidip kimliğnizle oyunuzu kullanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kaldığının altını çizen Dilsiz, “Ülkemize Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Biz muhtarlar özellikle tüm vatandaşlarımızın oy kullanmalarını istiyoruz. Bu tamamen demokratik bir seçimdir. Bizler muhtarlar olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu vesile ile 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan seçimin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyor, seçilecek olan Cumhurbaşkanımıza da şimdiden hayırlı görevler temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ