Kanola fiyatı açıklandı

Kanola taban fiyatı, alternatif yağlı bitkiler ekimine öncülük eden Önder Çiftçi Projesi yöneticileri tarafından gerçekleştirilen toplantı ile açıklandı.

GÜNDEM 6.08.2014 20:32:00 0
Kanola fiyatı açıklandı

YÜZDE 15 ARTTI

Tekirdağ dernek başkanları ile birlikte, bu yılki kanola fiyatını bin 228 TL olarak açıklayan Tekirdağ Önder Çiftçi Projesi temsilcisi Nezih Suyaran, Kanola için açıklanan fiyatın geçen yıla göre yüzde 15 oranında arttığını kaydetti. Suyaran, kanola ekiminin teşvik edilmesi, sözleşmeli üretim yapan çiftçilere yağ açığının kapanması bakımından 40 TL verilen doğrudan gelir desteğinin arttırılması düşüncesinde olduklarını dile getirdi. Türkiye'de 200 bin dekar kanola ekildiğini, üretilen 38 bin tonun yarısının Önder Çiftçi tarafından alındığını kaydeden Suyaran, Avrupa ülkelerinde yüzde 70 yemeklik margarinde kullanıldığını söyledi.

 

DESTEKLER BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Tekirdağ Önder Çiftçi Projesi temsilcisi Nezih Suyaran, "Sağlık için kanaola yağının yanı sıra zeytinyağı ve ayçiçeği yağından oluşan karışımların tercih edilmesi gerekmektedir. Kanola üretiminde verim olarak altın çağını yaşadık. Yağışlar az olsa da zamanlama olarak aldığımız verim için yeterli yağışı aldık. Ülkemizde çiftçiye verilen destekler bölgelere göre değişmektedir” diye konuştu.

 

FİYATLAR HASATTAN ÖNCE AÇIKLANMALI

Batman’da tarım aleti için çiftçiye verilen destek ile Tekirdağ’da verilen desteğin aynı olmadığını dile getiren Suyaran, “Batmanlı çiftçi desteklerden daha fazla yararlanmaktadır. Üretimde çiftçiyi mağdur etmemek için taban fiyatlar hasattan önce açıklanmalıdır" dedi. Önder Çiftçi proje temsilci Nezih Suyaran ile birlikte kanola taban fiyatını açıklayan ilçe dernek başkanları ve kooperatif yöneticileri Karaevli mahallesinde yapılacak olan Tarım ve Teknoloji fuarında tüm çiftçilerle buluşacaklarını ifade etti.

 

Haber Merkezi