Gurbetçiler oylarını kullandı

31 Temmuz'da başlayan ve 3 Ağustos'ta tamamlanan oy verme işlemi kapsamında kullanılan ve mühürlü turuncu torbalar içinde bulunan oylar, Berlin Tegel Havalimanı'nın askeri bölümünde konteynerlere konularak Türk

SİYASET 5.08.2014 21:41:00 0
Gurbetçiler oylarını kullandı

80 TURUNCU TORBA YÜKLENDİ

 

Oylar, YSK tarafından görevlendirilen komisyona teslim edildi. Türkiye'den gelen komisyonda gözlemci olarak AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, partilerin temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı ve YSK yetkilileri yer aldı. Uçağa Berlin'den 36, Hannover kentinden 44 turuncu torba yüklendi. Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Süreçte birinci tur bakımından buradaki görevimiz tamamlanmış oldu" dedi. Muhtemelen seçimin tatil dönemine denk gelmesi ve vatandaşların oylarını sınır kapılarından kullandıklarından dolayı katılımın az olduğunu belirten Şen, YSK'nın belirlediği kriterlere uygun bir şekilde seçimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

YÜZDE 10 CİVARINDA KATILIM OLDU

 

Berlin'de ne kadar oy kullanıldığı yönündeki bir soruya cevap veren Ahmet Başar Şen, bu konuda YSK'nın açıklama yapma yetkisine sahip olduğunu, Almanya genelinde yaklaşık yüzde 10 civarında katılım görüldüğünü belirtti. Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay da seçimin ilk turunun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Berlin ve Hannover başkonsolosluk görev bölgelerinde kullanılan oyların Türkiye'ye iletilmek üzere ilgili komisyon yetkililerine teslim edildiğini, sürecin huzurlu ve sağlıklı bir şekilde bu aşamaya kadar geldiğini söyledi.

 

OYLAR GÜVENLİKLİ ODADA MUHAFAZA EDİLDİ

 

Berlin'de Olimpiyat Stadı'nda kurulan 51 sandıkta Türk vatandaşları Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandı. Her gün oy verme işlemi bittikten sonra oylar mühürlü çuvallara konularak Berlin Olimpiyat Stadı'ndan bir kamyonla Berlin Başkonsolosluğu'na getirildi ve buradaki güvenlikli odada muhafaza edildi. Oy torbaları bugün de polis eşliğinde Berlin Tegel Havalimanı'nın askeri bölümüne getirilerek Türkiye'ye gidecek uçağa yüklendi.

 

Haber Merkezi