Kadir Gecesi'nde Selimiye camisi doldu taştı

Edirne Selimiye Camii, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'nde, başta Edirneliler olmak üzere çeşitli illerden gelen Müslümanlarla doldu taştı.

GÜNDEM 24.07.2014 19:15:00 0
Kadir Gecesi

VATANDAŞI AĞIRLADI

Edirneli vatandaşlar Kadir Gecesi nedeniyle Selimiye Camisi'ne akın etti. Edirne Selimiye Camii, başta Edirneliler olmak üzere, çeşitli illerden gelen Müslümanların akınına uğradı. Orucunu açanlar camilere akın etmeye başladı. Özellikle Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii çok sayıda vatandaşı ağırladı.

ÇOĞU KİŞİ DIŞARIDA KILDI

İstanbul Bayrampaşa’dan, Kadir Gecesi münasebetiyle Selimiye Camii’ne geldiğini belirten polis eşi Mübera İdil, “Allah, herkesin duasını kabul etsin. Bu akşam burada çok izdiham var, çok kalabalık. Allah’ım bu mübarek günde herkesin günahlarını affetsin. Hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar dilesin. Rabbim bizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Nice kandillere, ramazanlara ulaştırsın” dedi.

Antalya’dan gelen bir diğer kadın ziyaretçi Türkan Abay ise Edirne’yi ve Selimiye Camii’ni daha önce hiç görmediğini ve merak ettiği için özellikle Kadir Gecesi geldiğini belirterek, “Bu mübarek gecede Rabbim herkesin dualarını kabul etsin. Herkesi korusun. İnsanların, işleri rast gitsin. Milletimize hayırlı günler nasip etsin. Selimiye Camii, bu akşam çok kalabalık olduğu için içeride oturacak yer bulamadık o yüzden dışarıya geçtik” diye konuştu. Semaya açılan eller, ibadet edenler, gecenin geç saatlerine kadar dua ettiler. Cami bahçesinde aileleriyle oturanlar, kuran okuyanlar, Kadir Gecesi'nde bol bol dua ettiler. Ortalama 20 bin kişinin namaz kıldığı Selimiye Camii'nde yer bulamayanlar, kartonların üzerinde, kendi giysilerini yere koyarak, dışarıda namaz kıldılar.

Haber Merkezi