Bana Trakları Anlat projesi tamamlandı

Avrupa Birliği IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin lider ortak olarak yürüttüğü "Bana Trakları Anlat&

GÜNDEM 24.07.2014 19:09:00 0
Bana Trakları Anlat projesi tamamlandı

YOĞUN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Traklar hakkında bilgi içeren kitap, DVD ve broşür tanıtımının yapıldığı toplantıya proje ortağı Bulgaristan Burgaz Bölgesel Turizm Derneği Başkanı Sonya Enilova ile Başkan Yardımcısı Fani Semerdjieva katılırken Edirne’den Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanları katıldı. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne turizminin artırılması amacıyla yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek "Yaptığımız bu çalışmalardan bir tanesi de Bana Trakları Anlat isimli Avrupa Birliği projemizdir. Öncelikle proje ortağımızın Başkanı Sayın Sonya Enilova’ya çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

GÜZEL BİR HABER ALDIK

Emin İnağ, “Bu proje kapsamında Tükriye’den Trak Uzmanı Sayın Prof.Dr.Engin Beksaç ve Bulgaristan tarafından Trak Uzmanı Sayın Prof.Dr.Valeria Fol araştırmalar yaparak şuan sizlere sunduğumuz kitap ve DVD’nin içeriğini oluşturdular. Yapılan bu çalışmalar için kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki yapılan bu projelerin ve benzer çalışmaların devamlılığı açısından şehrimizin bir master planı olması şart. Bu konuda da dün güzel bir haber aldık. Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan şehrin master planı ile ilgili bizlere çok güzel müjdeler verdi. Bu konuda Belediye Başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

ORTAK DEĞİL ARKADAŞIZ

Projenin Bulgar ortağı Bulgaristan Burgaz Bölgesel Turizm Derneği Başkanı Sonya Enilova, yaptığı açıklamada proje ortakları olan EDESOB’a teşekkür etti. Sonya Enilova, "Bizler proje ortağı değil bizler çok iyi arkadaşlarız. Hazırlanan ve uygulanan bu proje sayesinde ortak kültür mirasımız olan Traklar konusunda turizm açısından önemli çalışmalar yapıldı. Proje kapsamında hazırlanan kitap, DVD ve broşür gibi materyaller turizm ofislerine, bizim üyemiz olan Belediye’lere gönderilecek. Bu çıktılar ayrıca Avrupa’da düzenlenecek fuarlarda da sunulacak. Hazırlanan proje çıktıları sayesinde Traklar konusunda bilgi sahibi olmak isteyen kişiler önemli bilgilere rahatça ulaşabilecekler” dedi.

Haber Merkezi