Esnaf filminin ikinci galası İstanbul'da yapıldı

Sinema sektörü üzerine hiçbir tecrübeleri bulunmayan Trabzon'un Of ilçesi esnafı tarafından imkansızlıklar içinde çekilen 61. Bölge filminin ikinci galası önceki gün İstanbul'da gerçekle?

GÜNDEM 20.07.2014 15:56:00 0
Esnaf filminin ikinci galası İstanbul

 GALA’NIN SPONSORLUĞUNU FOREST CİTY ÜSTLENDİ

Birçoğu kamera karşısına ilk kez çıkan Trabzon’un Of ilçesi esnafı tarafından çekilen mafya vari filmde, bakkalından manavına, inşaat ustasından emeklisine kadar 40 kişilik bir ekip emek harcadı. 6 ay süren çekimlerin sonunda ortaya çıkan filmin ilk galası Of’ta bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Hazırlanma aşaması ile Türkiye’nin en ilginç filmlerinden biri haline gelen 61. Bölge’nin ikinci galası, Çerkezköy’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Forest City sahibi Alaattin Saral’ın sponsorluğunda İstanbul’da Gloria Bakırköy’de gerçekleştirildi.

 

 

OF’TA SİNEMA OLMADIĞI İÇİN GALAYI DÜĞÜN SALONUNDA YAPMIŞTIK

Filmin yönetmenliğini üstlenen Cuma Uğurlu, galada yaptığı açıklamada, “Of’taki ilk galamızı bir düğün salonunda yapmak zorunda kaldık. Çünkü Of’ta bir sinema salonumuz yok. Ancak sinema tutkunu insanlar var. Biz bu projede bu arkadaşlardan bir bölümünü bir araya getirdik. Of’ta birçok cevher olduğuna inanıyorum. Bu cevherler zamanla ortaya çıkacaktır. Filmde rol alan ekip tamamen ilçe esnafından oluşuyor. Bi çoğu ilk kez kamera karşısına geçti. Hiçbirimizin bugüne kadar bir sinema tecrübesi yoktu” ifadelerini kullandı.

FİLMİ SİNEMAYA SOKMAK İSTİYORUZ

61. Bölge filmini hiçbir bütçe olmadan çektiklerini kaydeden Cuma Uğurlu, “Bizim film için paramız yoktu. Ama bir hedefimiz vardı. İnanmış insanların bir araya gelmesi ile neler başarılabileceğini göstermek istiyorduk. Bu hedefimize ulaştığımıza inanıyorum. Filmimizi en az 1 milyon kişinin izlemesini isteriz. Ancak önce filmi sinemaya sokmamız gerekiyor. Bunun için de ciddi bir rakama ihtiyacımız var. Böyle bir paramız yok. Ama sponsor bulursak filmimizi sinemaya taşımayı isyoruz. Ben ve arkadaşlarım film için ilk kez kamera karşısına geçtik. Daha önce böyle bir tecrübemiz olmadı. İlk kez kamera karşısına çıktık. Ancak bu işi sevdik. Güzel de bir film olduğuna inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

AĞAOĞLU KATILMADI

Karadenizli ünlü sanatçı Hülya Polat da 61. Bölge filmi galasında hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Oflu ünlü işadamı Alaattin Saral’ın katkılarıyla İstanbul’da Gloria Bakırköy’de gerçekleştirilen 61. Bölge Galası’na çok sayıda Karadenizli işadamı ve basın mensubu katıldı. Gala, 61. Bölge filminin 4 ayrı salonda gösterimi ile devam etti. Film sonrasında bir eleştiride bulunan ünlü sanatçı Hülya Polat, “Keşke orijinal şivenizle filmi çekseydiniz. Ama herşeye rağmen ortada büyük bir emek var. Herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu. Gala, oyuncuların, davetlilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi. Galada gözler Oflu AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu gibi isimleri aradı. Fakat Saral ve Ağaoğlu’nun yoğun programları nedeniyle galaya katılamadıkları belirtildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ