Polisten Tombala operasyonu

Kapaklı'da bir işyerine düzenlenen baskında kumar oynamakta kullanılan elektronik tombala makinesi ele geçirildi. İşyeri sorumlusu ile tombala oyununu yöneten kişiler ve oyuna katılan 77 kişi hakkında yasal i?

GÜNDEM 17.07.2014 14:16:00 0
Polisten Tombala operasyonu

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Yaklaşık 20 gündür bahse konu işyerinde elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığı yönünde ihbar alan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları 3 baskında herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. İhbarların sıklaşmasının ardından bu kez iki amir öncülüğünde harekete geçen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, tebdili kıyafet ile bahse konu işyerine gitti. İşyerine birer oyuncu olarak giren polisler, burada elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığını görünce operasyon için düğmeye bastı.

 

 

POLİSLER OYUNCU KILIĞINDA İÇERİ GİRDİLER

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Bu işyerinde çalışanların kendi aralarında telsiz ile iletişim sağladığını tespit ettik. Bu sayede ekiplerimiz ne zaman buraya gelse, erketeye yatan kişi telsizle haber vererek ortalığın toplanmasını sağlıyor. Biz de bu kez iki amirimizi oyuncu olarak bahse konu işyerine gönderdik. Bu sayede içeride elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığını belirledik ve işyerine operasyon gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

 

 

14 BİN 553 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

İşyerinde yapılan kontrollerde elektronik tombala makinesi ile tombala oynatıldığı, iş yerinde 10 kişinin çalıştığı tespit edildi. Elektronik tombala makinesine el koyan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma ekipleri, oyun masaları üzerinde bulunan paralara, çok sayıda tombala kartı ile pula da el koydu. İşyeri sorumluları ve elektronik tombala oyununu yöneten çalışanlar hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Oyuna katılarak kumar oynayan 77 kişiye ise Kabahatler Kanunu'na göre 189’ar TL’den toplam 14 bin 553 TL idari para cezası uygulandı.

Haber / Gökhan YILMAZ