Alan: Erdoğan seçilirse rejim tartışılır hale gelir

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Tekirdağ'a gelen Miliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Engin Alan, ziyaretler kapsamında partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı'na geçerek, partililerle bir araya

GÜNDEM 13.07.2014 17:03:00 0
Alan: Erdoğan seçilirse  rejim tartışılır hale gelir

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Kapaklı’da, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan ve partililerin büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.

BİZLER SİZLER İÇİN VARIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı’nda partililere hitap eden MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, “3 yıl hapis yattık ve çok şükür çıktık. İlk kez sivil olarak kendi arazime geliyorum. Görev yaptığım Tekirdağ’ı ve ilçelerini gezmekten duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade etmek oldukça güçtür. Üç gündür gördüğüm ilgi beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Benimle çekilen fotoğraflardan para alsaydım, Kapaklı’yı satın alırdım. İnsanlarımızın gösterdiği bu muhteşem sevgi seline teşekkür ediyorum. Bizler sizler için varız. Devletimiz, milletimiz için varız. Bu kapsamda birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü muhafaza edeceğiz” diye konuştu.

 

 

BELİRLENMİŞ BİR ADAYIMIZ VAR

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Engin Alan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Partimiz ve Genel Başkanımızın öncülüğünde belirlenmiş bir adayımız var. Milliyetçi Hareket Partililer liderimizin kararına ve tercihine uyacaklardır. Biz köklü tarihten gelen bir teşkilatız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda beş partinin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu da Cumhurbaşkanı olacaktır. Aksi takdirde ülkemizi çok kötü zamanlar bekleyebilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda ‘Cumhurbaşkanı olursam devleti, hükümeti ve partiyi aynı anda yöneteceğim’ diyor. O Başbakan bunları yönetirse Kapaklı Belediyesi’ni bile yönetebilir. Onun için aramıza fesat ve entrika sokmayacağız. Birbirimiz ile ufak hesaplar içinde olmamalıyız. Birliğimiz, dirliğimizi ve düzenimizi güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

BU KARDEŞLİK HİKAYEDİR

Engin Alan, “Yakın geçmişte bize, Türk Milliyetçilerine, ülkücü harekete her türlü sıfatı yakıştıranların aklına, bizim kardeş olduğumuz geldi. Bu kardeşlik gerçekten hikayedir. O nedenle biz var oldukça kimsenin bu ülkeden alacağı olmayacaktır. Birlik ve bütünlük Milliyetçi Hareketin varlık sebebidir. Türk Devleti var oldukça MHP de var olmaya devam edecektir. Ülkemiz de gelişecektir ve güçlenecektir. Bir gün MHP bu ülkede iktidar olduğunda ihanet süreçleri de bitecektir” diye konuştu.

TEKİRDAĞ’A AYRI BİR SEMPATİM VAR

Trakya’yı çok sevdiğini belirterek konuşmasını sürdüren Engin Alan, “Trakya’nın her bölgesini dolaşmış ve gezmiş birisiyim. Kolordu Komutanlığı yaparken Tekirdağ bizim sorumluluk bölgemiz içindeydi. Bu nedenle Tekirdağ’a ayrı bir sempatim var. Ben bayanlarımızı bu partide daha aktif bir şekilde görmek istiyorum. Bayanlar bu mücadelenin eşit ortağı olmalıdır. Bu ülkenin Kara Fatma’lara, Nene Hatun’lara ihtiyacı vardır” dedi.

 

 

BU YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR

Engin Alan’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ise partisinin Kapaklı’daki oy oranlarının sorulması üzerine, “Son yerel seçimlerde Kapaklı’da istediğimiz oyları alamadık. Seçimlerde düşük seviyelerde yer aldık. Ancak biz kısa süre önce yeni yönetimi devraldık. Bu yeni bir başlangıçtır. İnşallah parti olarak çok güzel yerlere geleceğiz. Daha iyi seviyelere çıkacağız” dedi. Trakya halkının vatanına ve milletine bağlı olduğunu kaydeden Engin Alan ise “Başlamak bitirmenin yarısıdır. İnanmak da başarmanın yarısıdır. Bugün gezdiğimiz ilçelerde çok dinamik, heyecanlı ve yürekli gençleri gözlemledik. Geleceğimizi bu gençlerde görüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde halk ile kaynaşırsak yolumuz ve bahtımız açık olur” dedi.

SOYDAŞLARIMIZ KAN AĞLIYOR

Basın mensuplarının “Son dönemlerde İsrail’in Filistin’de yaşattığı katliamı bir emekli komutan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine konuşan Engin Alan, “ İsrail’in yaptığı insanlığa sığacak bir iş değildir. İsrail’in yaptığını hiçbir insani değer kabul etmez. Dileriz ki uluslararası kamuoyu, daha etkili hareket eder. Bu vahşet bir an önce durdurulur. Onun yanında Filistin’deki kardeşlerimiz haricinde Türkmeneli var. Oradaki soydaşlarımız kan ağlıyorlar. Ne olduğu belli olmayan bir örgütün katliamına uğruyorlar” diye konuştu.

 HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR

Gazetecilerin “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa Türkiye’yi neler bekliyor” sorusunu da yanıtlayan Engin Alan, “Türkiye’yi kara günler bekliyor. Bunları kendisi söylüyor.  Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu zaman ülkede rejim tartışılır hale gelir. Şuanda Türkiye’nin rejimi demokratik parlamenter rejimdir. Kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. Ne var ne yok ben yöneteceğim diyor. Kazandığı takdirde rejim çok tartışılacaktır” dedi. Konuşmasının sonunda Ergenekon bağlantısına da değinen Alan, “Yaşanan bu süreçte hiçbir şey tesadüf değildir. Hiç kimse de masum değildir” ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan YILMAZ