Mandalı, sendikayla ek protokol imzaladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Yasası ile birlikte kendi bünyelerinde hizmete devam eden Karaağaçlı işçiler için Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İ?

GÜNDEM 6.07.2014 16:24:00 0
Mandalı, sendikayla ek protokol imzaladı

6360 sayılı büyükşehir yasası ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir oldu. Belde statüsündeki Karaağaç da mahalle olarak Kapaklı Belediyesi’ne bağlandı. Bu kapsamda daha önce Karaağaç Belediyesi’nde çalışan işçiler ise Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmaya devam etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, daha önce Karaağaç Belediyesi’nde çalışan fakat birleşmenin ardından Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmaya devam işçiler için sendika ile ikinci kez masaya oturdu.

İŞÇİLERİN HAKLARI İYİLEŞTİRİLDİ

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile Kapkalı Belediyesi arasında daha önce toplu iş sözleşmesi imzalandığını anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Karaağaç’tan, Belediyemiz bünyesine katılan işçi kardeşlerimiz için de Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzaladık. Böylelikle işçilerimizin haklarını daha da iyileştirdik. Ayrıca onlara daha önce sahip olmadıkları sosyal haklar tanımış olduk” diye konuştu.

7 BİN 70 TL NAKDİ PARA YARDIMINDA BULUNULACAK

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile Kapkalı Belediyesi arasında imzalanan ek protokole göre işçilerin alacağı en düşük Kıdem Zamlı Brüt Yevmiye 100 TL olurken, en yüksek Kıdem Zamlı Brüt Yevmiye ise 113,96 TL olarak belirlendi. Sözleşmede ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere bahse konu 10 işçiye toplan 7 bin 70 TL nakdi para yardımında bulunulmasına da karar verildi. İşçiler nakdi yardımlarını Temmuz Ayı maaşları ile birlikte alacaklar.

Haber / Ahmet KARDEŞ