Geçimini kağıt mendil satarak sağlıyor

Çerkezköy'de sokaklarda mendi satarak geçimini sağlamaya çalışan 85 yaşındaki Hanife nine kimseye muhtaç olmadığını kaydetti. Hanife nine kendisinin kesinlikle dilenci olmadığını sırf ekmek

GÜNDEM 4.07.2014 18:25:00 0
Geçimini kağıt mendil satarak sağlıyor

 “ TORUNLARIMI ÖZLEDİM”        

Adının Hanife olduğunu ancak soyadını hatırlamadığı ve soyadı sorulduğunda da “O da kim benim ikizim falan mı öyle birini tanımıyorum” diyen Hanife Nine “ 85 yaşındayım ve soyadımın ne olduğunu tam olarak hatırlamıyoruz. Nüfus kağıdımın bile nerede olduğunu bilmiyorum. Bu yaşıma geldim kimseye muhtaç olmadım. İki çocuğumdan biri sizlere ömür diğeri ise Avustralya’da çalışıyor. Uzun yıllardır iki çocuk sahibi çocuğumu ve gelinimi göremiyorum. Onları çok özledim” diye konuştu.

 “ BEN DİLENCİ DEĞİLİM”

Hanife Nine kesinlikle dilenci olmadığını ve kendi ekmek parasını eli ayağı tutuğu sürece çıkaracağını da belirterek, “ Çocuğum bana arada para gönderiyorlar. Ama ben kimseye muhtaç olmak istemeden yaşamak için mendil satıyorum. Bazı insanlar beni dilenci sanıyor. Ben dilenci falan değilim. Kimseye muhtaç olmamak için ekmek paramı kendim çıkarmaya çalışıyorum” dedi.

 ÇOK ŞÜKÜR ELİM AYAĞIM TUTUYOR

Hanife Nine”  O dilenenler keşke bir şeyler satarak ekmek parası kazansınlar. Çok şükür elim ayağım tutuyor ve her gün belirli yerlerde ekmek paramı çıkaracak miktarda kağıt mendil sattıktan sonra ekmeğimi alıyorum evime gidiyorum. Sağ olsun komşularımda bana yardımcı oluyor. Allah onlardan da razı olsun” dedi.

Haber/Seyit SÜREN