Muratlılı'lar 1 gün kaza orucu tutacak

Muratlı'da iftar topunun 3 dakika erken patlaması sonucu orucunu 3 dakika erken açan vatandaşlar, bu duruma adeta isyan etti.

GÜNDEM 3.07.2014 16:44:00 0
Muratlılı

BELEDİYEYİ TELEFON YAĞMURUNA TUTTULAR

Muratlı’da önceki gün Ramazan topu saat 20.55 yerine saat 20.52’de atılınca vatandaşlar orucunu 3 dakika erken açtı. Akşam ezanının okunmamasından şüphelenen Muratlılılar, Muratlı Belediyesi’ni telefon yağmuruna tuttu. Yapılan yanlışlık ancak 3 dakika sonra ezanın okunmasıyla fark edilebildi. Bunun üzerine açıklama yapan Muratlı İlçe Müftüsü Ruşen Özkan, oruçlarını ezanı beklemeden top sesi ile açanların Ramazan Bayramı'nın ardından bir gün kaza orucu tutmaları gerektiğini ifade etti.

VATANDAŞ BİZİ SUÇLADI

Ramazan topu patlatma görevinin müftülükte olmadığını kaydeden Ruşen Özkan, bu olayın kendilerini üzdüğünü ifade etti. Konuyla alakalı Ankara’dan görüş aldığını söyleyen Özkan, "Vatandaş bizi suçladı. Telefonlar geldi ve küfüre varan hakaretler aldık. Fakat ramazan topunu biz patlatmıyoruz. Top ezan okunduktan sonra atılmalıydı ama bu da bizim vicdanımızı rahatlatmıyor. Bu iftar topunu erken atan vatandaş hata yapmış. Bu hassas bir konudur, araştırılmalıdır. Bu görevi üstlenen vatandaş dikkat etmeliydi" diye konuştu.

Haber / Emine LALE