Adaylık yarışı kızıştı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na Ahmet Akçay'ın atanmasının ardından, aralarında Kapaklı'nın da bulunduğu Tekirdağ'ın 7 ilçesinde ilçe başkanları görevden alÄ

GÜNDEM 1.07.2014 17:08:00 0
Adaylık yarışı kızıştı

Kapaklı’da, Ali Osman Orhan’ın istifasının ardından boşalan ilçe başkanlığı koltuğu için bugüne kadar toplam 14 aday resmi başvuruda bulundu.

YILMAZ VE DEMİR DE RESMEN ADAY

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı için ilk resmi başvuru ilçenin tanınan iş adamlarından Erol Buz’dan geldi. İlçe Başkanlığı için başvuruda bulunan isimler arasında AK Parti Kapaklı Meclis Üyeleri İrfan Demir ve Akın Yılmaz da yer alıyor. Kapaklı siyasi kulislerinde, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Ömer Karadeniz ile aynı seçimlerde AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Hüseyin Şenses’in de teşkilattan adaylık başvuru formu aldıkları fakat başvurularını bizzat ile yapacakları konuşuluyor.  

GÜVEN İDDİALARI YALANLADI

Kapaklı siyasi kulislerinde dolaşan bir diğer iddia ise ilçenin tanınan siyaset adamlarından ve 30 Mart seçimlerinde Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Veysel Güven’in de AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na aday olması. İddiaya göre adaylık için bizzat AK Parti İl Yönetimi ile görüşecek olan Veysel Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada adaylık iddialarını yalanlayarak, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı için herhangi bir başvurusunun olmadığını ve olmayacağını ifade etti.  

İŞTE ADAYLAR

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı için şimdiye kadar ilçe teşkilatına resmi başvuru yapan isimler ise şunlar: “Akın Yılmaz, İrfan Demir, Çetin Özhan, Niyazi Ayık, Metin Kanat, Cevdet Gündoğan, Ercan Üçel, Ahmet Doğaç, Kemal Özel, Erol Buz, Ali Sinek, Şakir Demirel ve Birkan Ordukaya.”

SON KARARI GENEL MERKEZ VERECEK

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, ilçe teşkilatlarına gerekli talimatları verdiklerini belirterek, “AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na talip olan herkes, teşkilatımıza giderek aday başvuru formunu doldurabilir. İl Yönetimi olarak bizler daha sonra bu formlar üzerinde gerekli müzakareleri yapıp bir sosya hazırlayacağız. Hazırlayacağımız dosyayı da en kısa sürede AK Parti Genel Merkez’e göndereceğiz. Temennimiz bu süreci en sağlıklı şekilde geride bırakıp, İlçe Başkanlıklarına yeni atamaların bir an önce yapılmasıdır. Böylelikle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir an önce çalışmalara başlayabiliriz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ