Bağlık'ta güzergah isyanı

Bağlık Mahallesi sakinlerine bir dokun bin ah işit. 16 yıllık mavi minibüs güzergahının değiştirilmesine tepki gösteren Bağlık Mahallesi sakinleri, çocuklarının oyun oynadığı park alanı içi

GÜNDEM 1.07.2014 15:38:00 0
Bağlık

Bağlık Mahallesi sakinleri mahallelerinden geçen mavi minibüslerin güzergâhının değiştirilmesine tepki gösterdi.

16 YILLIK GÜZERGAHI DEĞİŞTİRDİLER

Yeni Otobüs Terminali’nin faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 40 gündür mavi minibüslerin 16 yıldır kullandıkları güzergahı kullanmamaya başladığını öne süren Bağlık Mahallesi sakinleri, “Mavi minibüslerin bu gün kullandıkları güzergah üzerinde 3-5 hane var. Yeni uygulama nedeniyle yaklaşık 2 bin Bağlık Mahallesi sakini mağdur olmuş durumdadır” ifadelerini kullandı.

 

 

TAŞ KÖPRÜ İLE İLGİLİ HALA BİR ÇALIŞMA YAPILMIŞ DEĞİL

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi mahallelerinde yaptığı konuşmalarda mevcut taş köprüyü yıkıp yeniden yapacağını söylediğini anımsatan Bağlık Mahallesi sakinlerinden Cevdet Acar, “Taş köprü ile ilgili hala bir çalışma yapılmış değil. Bunun yanı sıra Çerkezköy Belediyesi tarafından uygulamaya konulan yeni güzergah kararıyla mahalleli olarak mağdur olduk” diye konuştu.

 

 

BURADA MEHMET UZ DÖNEMİNDE YAPILAN MİNİBÜS DURAĞI VAR

Konuyla ilgili bilgi almak için Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne gittiklerini ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile görüştüklerini söyleyen Cevdet Acar, “Kendisi bize ‘Siz bir önceki belediyenin yanlışlarını bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorsunuz’ dedi. Daha sonra bizi Zabıta Müdürü’ne yönlendirdi. Zabıta Müdürü de mavi minibüslerin bahse konu güzergahı kullanmadığını söyledi. Halbuki burada Mehmet Uz döneminde yapılan minibüs durağı var. Madem güzergah kullanılmıyordu, neden bu durak buraya yapıldı” dedi.

 

 

DERE YATAKLARI YILAN YUVASI HALİNE GELDİ

Bağlık Mahallesi’nin yıllardır kaderine terk edildiğini kaydeden mahalle sakinleri, “Dere kenarlarımız pislik içinde. Dere yataklarımız adeta yılan yuvası. Burada oyun oynayan çocuklarımız tehlike altındadır. Belediye yetkililerinden isteğimiz, en azından burada dere kenarlarındaki pisilikleri almalarıdır” dedi ve dere ıslah çalışmalarının mahallelerinde ne zaman başlayacağını merak ettiklerini söyledi. 

 

 

HESABINI KİM VERECEK?

Bağlık Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkı alanı içine elektrik trafosu konulduğunu da sözlerine ekleyen Bağlık Mahallesi sakinleri bu durumun başta çocukları olmak üzere tüm mahalle için büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Eren Aktaş, “Evimin hemen önündeki parkımızda yaklaşık iki hafta önce trafo yapıldı. Üzerinde ‘Dikkat Ölüm Tehlike Var’ yazan bir yapıyı hangi akılla çocuk parkına koyuyorlar anlayamadım. Burada bir çocuğumuza bir şey olsa bunun hesabını kim verecek” diye sordu.

BÖYLE GELDİ, GALİBA BÖYLE DE GİDECEK

Parkın temizliğinin de yapılmadığını öne süren mahalle sakinleri, “Parkın etrafında tel örgü yok. Çocuklarımız ha yolun ortasında oynamışlar ha bu parkta oynamışlar. Fark eden bir şey yok. Üstelik parkın içi çöp dolu. Dikenler çocuklarımızın boyunu aştı. Neden ilçenin ana caddelerine gösterilen özen, Bağlık Mahallesi’ne gösterilmiyor. Bu yıllardır böyle geldi, böyle gidecek gibi görünüyor” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ