Ramazan bu yıl da keyifli geçecek

Her yıl Ramazan Ayı'nda gerçekleştirdiği Kültür- Sanat Etkinlikleri ile ilçe halkına keyifli anlar yaşatan Çerkezköy Belediyesi, kültürel ve sanatsal etkinliklerine bu yıl da devam edecek. Ramazan AyÄ?

GÜNDEM 27.06.2014 20:25:00 0
Ramazan bu yıl da keyifli geçecek

Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan Ayı Kültür-Sanat etkinlikleri ünlü sanatçılardan oluşan Yalçın Özden Tiyatrosu'nun sahneleyeceği “Direklerarası Kumpanya” oyunu ile start alacak.

5 TEMMUZ’DA OLACAK

Ramazan Ayı'nın ruhuna uygun nitelik ve nicelikte hazırlanacak programlardan ilki de 5 Temmuz’da Çerkezköy Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek programla başlıyor. Çerkezköy Belediyesi, Kültürel ve Sanatsal etkinliklerle Çerkezköylü’lerin bir arada birlik, beraberlik kardeşlik duyguları içerisinde Ramazan akşamları geçirmelerini amaçlıyor.

 

 

EĞLENCELİ BİR RAMAZAN YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ

Ramazan Ayı’nın manevi duyguların en yoğun hissedildiği ay olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, “On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilçemizde sevgi, dostluk ve huzur içerisinde geçmesi için Belediye olarak elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye çalışıyoruz. Ayrıca Kültür ve sanat etkinliklerin de huzurlu ve eğlenceli bir Ramazan yaşatmayı hedefliyoruz. Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

TÜRK TÜYATROSUNDAN ÖRNEKLER SUNULACAK

5 Temmuz’da Çerkezköy Anfi Tiyatro’da usta tiyatro etkinlikler kapsamında Uğur Böceği Yalçın Özden'in yönetmenliğinde, Suna Yıldızoğlu ve Ses sanatçısı Uhde Seçil gibi ünlü sanatçının rol aldığı oyunda tiyatroseverlere eğlenceli dakikalar yaşatacaklarını kaydeden Atilla Can, “Türk Tiyatrosundan örneklerin sunulduğu oyunda, eski bir kumpanyanın sahne önü ve arkası anlatılacak. Geleneksel meddahlar, orta oyunları, düetler, canlı gölge Karagöz ve Hacivat gösterisinden örneklerin yer aldığı oyunda Yalçın Özden ve ekibi unutulmaz bir gün yaşatacaklar. Tiyatro oyunu 6 Temmuz’da Kızılpınar’da, 10 Temmuz’da ise Veliköy’de sahnelenecek” diye konuştu.

Haber / Menşure KARDEŞ