Mimar Sinan Camii resmen açıldı

Kapaklı'da bazı Atatürk Mahallesi sakinlerinin özellikle kış aylarında kendilerine 1,5 kilometre uzaklıktaki başka camilere gitmek zorunda kalmamaları için 4 yıl önce yapımına başlanan ve son bir yÄ?

GÜNDEM 21.06.2014 17:27:00 0
Mimar Sinan Camii resmen açıldı

 

Yaklaşık 4 yıldır yapımı tamamlanamayan Mimar Sinan Camii tüm eksikliklerinin giderilmesinin ardından önceki gün saat 12.30’da düzenlenen törenle resmen açıldı.

 

 

AÇILIŞTA YENİ MÜFTÜ DE HAZIR BULUNDU

Mimar Sinan Camii Açılış Töreni’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı İlçe Müftü Vekili İslam Özçiftçi, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Ömer Karadeniz, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta Ali Kotan’ın yerine Kapaklı Müftülüğü’ne atanan fakat henüz göreve başlamayan yeni Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş da hazır bulundu.  

 

 

ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK

Mimar Sinan Camii Açılış Töreni’nde konuşan Kapaklı Beldiye Başkanı İrfan Mandalı, “Atatürk Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın büyük çoğunluğuna n yakın cami 1,5 kilometre uzaktaydı.  Vatandaşlarımız özellikle kış aylarında kötü hava koşullarında kendilerine uzak olan camilere ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyordu. Yaklaşık 4 yıl önce Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne 5 dönüm arazi tahsis ettik. 500 metrekare inbşaat alanına sahip olan camimize belediye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık” dedi ve açılışı yapılan caminin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 

 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

Son bir yıldır faaliyette olan Mimar Sinan Camii’nin resmi açılışı, ufak tefek eksiklikler nedeniyle bir yıldır yapılamamıştı. Mimar Sinan Camii Açılış töreninde duayı ise Kapaklı’nın yeni Müftüsü İsa Aktaş yaptı. Açılış duasının ardından açılış kurdelesini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş birlikte kesti. Açılış töreninde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya katkılarından dolayı bir de teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ