Türk Jandarması 175 yaşında

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. İl Jandarma Komutanı J. Albay Hakan Ali Saraç, töre

GÜNDEM 15.06.2014 14:49:00 0
Türk Jandarması 175 yaşında

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nda Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

AL BAYRAĞI KEFEN BİLENLERİN YUVASI JANDARMADIR

Törende, Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesinin okunmasının ardından başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Osman Kılıç, Muratlı İlçe Jandarma Komutanı BÇVŞ Serdar Çidem, Olay Yeri İnceleme Tim Elemanı Uzm. Jv. Kad. Çvş. Mehmet Zamur ve Personel Şube Müdürlüğü Elemanı Sivil Memur Mehmet Kahyalık’a Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından ödül verildi. Ödül töreninin ardından İl Jandarma Komutanı J. Albay Hakan Ali Saraç, Jandarma teşkilatının değerine dikkat çektiği konuşmasında "Savaşa düğün hevesiyle gidenlerin, geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, namusu şerefi ve haysiyeti için al bayrağı kefen bilenlerin yuvası Jandarmadır. Teşkilatımızın kuruluşunun 175. yıl dönümünü kutladığımız bu törene katılan herkese teşekkür ediyorum. Bayrağımız gönderden inmesin diye aldığı nefesi dahi sorgulayarak aldığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının bize verdiği görevleri yerine getirmekte bir an bile düşünmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Jandarma teşkilatının 175. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Tekirdağlı öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, jandarma teşkilatını anlatan fotoğraf sergisinin gezilmesi ve katılımcılara ikramda bulunulmasıyla son buldu. Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve personel katıldı.

Haber / Ahmet KILAVUZ