Üniversitelilere Mikro Beden Dili anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı öğrencileri tarafından düzenlenen 'Mikro Beden Dili' konulu konferansa konuşmacı olarak Yazar-Psikolog Tuğba Özd

GÜNDEM 13.06.2014 21:44:00 0
Üniversitelilere Mikro Beden Dili anlatıldı

HAYATIMIZDA BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen program ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’un konuşması ile başladı. Beden dilinin sözel iletişimi tamamlayan ve anlamlandıran önemli bir iletişim türü olduğunu ifade eden Buluş “Beden dili hareketlerinin hem toplumsal ilişkilerimizde, hem de iş hayatımızda büyük önemi var” dedi.

ETKİ GÜCÜ DE ARTAR

Buluş, bazen insanların ne söylediğinin değil beden dili hareketlerinin ne anlattığının daha büyük önem kazandığını dile getirerek “Sözel iletişimiz beden dili hareketlerimizle bir araya geldiği zaman iletişimimizin etki gücü de artmış olur. İş hayatında bunun karşınıza çıkacağı ilk aşama, mülakat aşamasıdır. Mülakatı yapan için, CV’niz kadar, mülakat sırasında sergilediğiniz davranışlar da önem arz eder” diye konuştu.

KONUŞMAYLA PARALEL MİMİK SERGİLEMELİYİZ

Konferansta konuşan Yazar Psikolog Tuğba Özdenal da, beden dili açısından vücudun en anlamlı bölgesinin yüz bölgesi olduğunu ifade etti. Özdenal “İletişim içerisinde olduğumuz insanlar, bizim söylediklerimizi yüzümüze yansıyan ifadelerle buluşturarak anlamlandırırlar. Dolayısıyla, konuşurken, konuşmamızın içeriğiyle paralel giden mimikler sergilememiz, iletişimimizi daha keyifli ve sürdürülebilir hale getirir” dedi.

TÜRKÇEYİ GÜZEL KONUŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Özdenal, işverenlerin yönetici adaylarında aradığı en önemli vasıflardan birisinin de iletişim kabiliyeti olduğunu da belirterek “Türkçe’yi güzel konuşmak, insanın hayatının her anına önemli katkılar sunar. Bunun için 2 önemli unsurun bir araya gelmesi gerekir. Güzel konuşmak için, önce doğru nefes almayı bilmemiz gerekir. Hatalı nefes, konuşmamızın sekteye uğramasına neden olur” dedi. Diyaframdan alınan güçlü nefesin, sesi olması gereken tonda çıkmasını sağladığını söyleyen Özdenal “Bunun yanı sıra her harfin bir çıkış şekli vardır. Harfleri, mahrecine uygun çıkardığımız zaman, konu hakimiyetimiz de varsa, güzel konuşmamız için ortada hiçbir engel kalmamış olur” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKAY DA KATILDI

Programı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ercan Buluş’un yanı sıra, Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç.Dr. Murat Çetin, Çerkezköy Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Haber / Gökhan TEKER