Kursiyerler 6 aylık emeklerini görücüye çıkardı

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Raif Dinçkök İlkokulu işbirliğinde ev hanımlarına yönelik açılan 'Makine ve El Nakışları Kursuâ€

GÜNDEM 10.06.2014 17:31:00 0
Kursiyerler 6 aylık emeklerini görücüye çıkardı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Raif Dinçkök İlkokulu işbirliğinde 18 kursiyerin katılımı ile açılan ‘Makine ve El Nakışları Kursu’nda hazırlanan ürünler, Raif Dinçkök İlkokulu’nda sergilendi.

ÜRÜNLER 6 AYDA HAZIRLANDI

Sergi hakkında bilgi veren Kurs Öğretmeni Fatma Dilek Demirbağ, “Toplam 6 ay süren kurusumuza 18 kursiyer katıldı. 6 aylık süre zarfından kursiyerlerimizin hazırladıkları ürünleri burada Raif Dinçkök İlkokulu velilerinin beğenisine sunduk. Kursiyerlerimiz, hem el becerilerini geliştirme imkanı buldular, hem de burada satılan ürünler sayesinde ev ekonomilerine katkı sağladılar” dedi. Sergide, nevresim takımı, seccade, pano, tepsi, pike takımları ve çeyizlik ürünler beğeniye sunuldu.

 

 

OKUL YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Sergiye katılan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman da Raif Dinçkök İlkokulu işbirliğinde açılan serginin amacına ulaştığını belirtti. Akman, “Okul yönetimimize serginin açılması için verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız bu tür kursları tüm okullarımızda açmak ve vatandaşlarımızın yeni beceriler kazanmalarına olanak sağlamaktır” dedi.

AVRUPA’DA YÜZDE 10, TÜRKİYE’DE YÜZDE 2

Avrupa Birliği ülkelerinin ‘Hayat Boyu Öğrenme’ propjelerinden faydalanma oranlarının yüzde 10 seviyelerinde olduğunu belirten Necmi Akman, “Türkiye’de ise Hayat Boyu Öğrenme’ propjelerinden faydalanma oranı yüzde 2 seviyelerindedir. Bizim amacımız bu oranı Çerkezköy’de yüzde 10 seviyelerine çıkarmaktır” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ