Edirne şehidini son yolculuğuna uğurladı

Edirne'de iki grubun silahlı çatışması sırasında göğsünden vurularak şehit olan polis memuru Hüseyin İmrağ için Edirne Valiliği önünde cenaze töreni düzenlendi.

GÜNDEM 10.06.2014 17:27:00 0
Edirne şehidini son yolculuğuna uğurladı

Cenaze töreninde 4 aylık hamile eşi Hüsna İmrağ ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Fatma İmrağ ve babası Enver İmrağ ise, gözyaşları içinde oğullarının ismini ağızlarından eksik etmedi. 

CENAZE TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Şehit polis memuru Hüseyin İmrağ için Edirne Valiliği bahçesinde bugün saat 11.00’de resmi tören düzenlendi. Törene Edirne’de iki gün önce göreve başlan Vali Dursun Ali Şahin, 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehit polisin 1 yıllık eşi Hüsne İmrağ, babası Enver, annesi Fatma, ağabeyi Yaşar, kız kardeşi Sibel ile çok sayıda polis memuruyla vatandaşlar katıldı. Cenaze aracıyla valilik bahçesine gelen şehit polis memuru Hüseyin İmrağ’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, valilik bahçesine getirildi.

 

 

“ESENLİĞİ İÇİN ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Tabutu görünce gözyaşlarını tutamayan acılı şehit eşi Hüsne, annesi Fatma ve babası Enver İmrağ’ı yanındaki yakınları ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Törende şehit polis memuru Hüseyin İmrağ’ın özgeçmişi okunduktan sonra, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, 2 ay önce şehit olan polis Müdürü Ertan Nezihi Turan’ı kaybetmesinin acısını içinde hala tazeyken bu olayın herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Baştuğ, "Polis teşkilatının tamamı aziz şehitlerimiz gibi yeminlerine sadık kalarak görevlerini ifa ederken canlarını vermekten çekinmeyecek kadar fedakar ve kahramandır. Bugüne kadar asayişten trafiğe kadar varan hizmetler içerisinde yüzlerce arkadaşımızı şehit verdik. Ancak bedeli ne olursa olsun bu ülkenin yüce Türk milletinin huzuru ve esenliği için çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

 

“CANINI FEDA ETMEYE HAZIRDIR”

Edirne’de iki gün önce göreve başlayan Vali Dursun Ali Şahin ise konuşmasında çatışma için 'mafya' vurgusu yaparak, "Belki konuşmaların en zoru budur. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Polis, halkın can ve mal güvenliğini temin etmek için vardır. Gerektiğinde polis ve asker, halkı için kendi canını feda etmeye hazırdır. Bu kardeşimiz de şehidimiz böyle bir mafya muhasebesi karşılaşmasında, canını ortaya koyarak, sonunda canını feda etmiş ve şehit olmuştur. Sabah evinden çıkarken bunları düşünmeden, görevini ifa etmek için gelen, belki de öğle yemeğini yemeden vefat eden ve sonsuza giden bir hayata gitmiştir. Ölüm kişinin kaşıyla gözü arası yakın yakındır. Her zaman kişinin bu ölüme hazır olması gerekir. Her kişi mutlaka ölümü tadacak. Ama bu şekildeki ölümler, hüznü biraz daha, çok daha fazla arttırıyor" dedi.

 

 

"BUNU BANA NEDEN YAPTIN?"

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından yapılan duanın ardından şehit polis Hüseyin İmrağ’ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında tören aracına taşındı. Eşi Hüsne, babası Enver, annesi Fatma İmrağ, şehit polis memurunun cenazesinin arkasından gözyaşlarıyla yürüdü. Enver İmrağ, cenaze aracındaki oğlunun tabutuna seslenirken, gözyaşları sel oldu. Şehit babası İmrağ, "Oğlum ben ölmeye hazırlanırken sen gittin. Sen benim arkamdan geleceğine, ben senin arkandan gidiyorum. Bunu bana neden yaptın. Bizi neden bırakıp gittin. Ama işte nasip kader böyleymiş. Biz götürüyoruz seni ayaklarımızın üzerinde. Biz seni böyle mi götürecektik? Allah’ım bana sabır versin" diyerek gözyaşı döktü.