"Gezi olaylarının arkasında bu havalimanını engellemek vardı "

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, "Gezi Parkı olaylarının arkasında İstanbul'a yaptığımız 3'ncü havalimanını engellemek vardı" dedi.

GÜNDEM 10.06.2014 16:46:00 0

“ÇOK KÖTÜ KULLANDILAR”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Yıldırım, Kırklareli Üniversitesi’nin (KLÜ) düzenlediği “Türkiye’de Ulaşım ve İletişimin Dünü Bugünü” adlı konferansa katıldı. KLÜ Kayalı Kampüsü Konferans Salonu’ndaki konferansta Yıldırım, 12 yılda Türkiye’de iletişimde, ulaşımda gelinen noktayı ve dönüşümü anlattı. Taksim’de Gezi Parkı’nı bahane edenlerin asıl amaçlarının İstanbul’a yapılan 3’ncü havalimanından rahatsız olduğunu ve Gezi Parkı olaylarını havalimanına kaydırma düşüncelerinin bulunduğunun altını çizen Yıldırım, “Dünyada 2008 krizinden bu tarafa zenginlik noktaları değişiyor, batıdan doğuya doğru hareket ediyor. Havacılığın merkezi 1970 yılında Amerika’ydı, 1980'lerin başında Portekiz, İspanya oralara geldi. 1990'larda İtalya’daydı, 2000’li yıllarda artık Türkiye’nin bulunduğu coğrafyaya geliyor. İşte biz bunu gördük. Gezi olaylarının arkasında bu havalimanı engellemek vardı, maalesef üzülerek söylüyorum. O masum hareketi çok kötü kullanarak bu projeyi yaptırmamak için çok kötü kullandılar” dedi. 

“TÜRKİYE GEÇTİĞİMİZ 12 YILDA ULAŞIMDA, İLETİŞİMDE BİR DÖNÜŞÜM YAŞADI”

Yıldırım, Türkiye’nin 12 yılda çok büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görev alanı çok geniş bir bakanlık. Geçtiğimiz 12 yılda görev alanı çok genişledi. Ulaşımın ve iletişimin her türü bu bakanlığın bünyesinde yer aldı. Bakanlığın bünyesinde ana proje olarak geçtiğimiz 12 yıl içersinde 483 proje vardı. Bu projelerin toplam maliyeti 201 milyar TL civarında. Şuana kadar bunların tamamlanan kısmı 93 milyar TL civarında, diğerlerinin de yapımına devam ediliyor. Karayolları bakanlıktan en çok payı alan, ikinci büyük payı demiryolları almaktadır. İstanbul’da yapımına devam eden 3’ncü havalimanının özelliği Türkiye, Avrupa’nın, Afrika’nın, Uzakdoğu’nun buluştuğu bir yer, tam bir aktarma merkezi olacak” diye konuştu. Konferansın ardından Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Yıldırım’a günün anısına hediye verdi.

Haber/İHA