Mavi Minibüslerde yeni başkan Ali Öztürk oldu

Çerkezköy şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve halk arasında Mavi minibüsler olarak adlandırılan Akarsu Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı önc

GÜNDEM 7.06.2014 18:53:00 0
Mavi Minibüslerde yeni başkan Ali Öztürk oldu

YÖRÜK,”BEN HAKKIMI HELAL EDİYORUM SİZLERDENDE HELALLİK İSTİYORUM”

10 yıl aralıksız olarak başarılı şekilde S.S. Akarsu  Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı yapan İlhami Yörük, açılış konuşmasına Soma’da hayatını kaybeden  işçilere rahmet dileyerek başladı ve sonra aday olmayacağını işlerinin çokluğu ve yorgunluğuna bağladı. Yörük, “1992 yılında kurulan kooperatifimize 1994 yılında üye oldum.10  yıldır da aralıksız olarak özverili bir şekilde Başkanlığını yaptım. Her zaman sizlerin menfaatlerini ön planda tuttum. Yönetimimde görev alan arkadaşlarımda bunun şahididir. Kooperatifimizin daha iyi yerler gelmesi için çalıştım ve bu gün Çerkezköy halkına en iyi hizmet veren bir kuruluş olduk. Her ne kadar yönetim olarak bunda bizlerin payı olmuş olsa da siz değerli üyelerimizin de katkılarının büyük olduğunu vurgulamak istiyorum.10 yıllık görev yaptığım süre içerisinde elbette yönetim olarak eksikliklerimiz olmuştur. Benim hakkım sizlere geçmiş ise ben hakkımı sizlere helal ediyorum.Eğer sizlerin bana hakkı geçmiş ise sizlerinde helal etmesini istiyorum.Biz her zaman bir birimize destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ben başkanlıktan ayrılmış olsam da her zaman sizlerleyim. Yeni yönetim kuruluna seçilecek arkadaşlarıma da her zaman yardımcı olacağım. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Seçilecek arkadaşlarıma da başarılar dilerim” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI MUSTAFA AS YAPTI

Başkan İlhami Yörük’ün açış konuşmasıyla başlayan toplantıda hükümet komiserliğini Enver Tepe yaparken, divan başkanlığına kooperatifin eski başkanlarından Mustafa As divan başkanlığına, katip üyeliğine ise Nazmi Akbulut getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Genel Kurulda faaliyet raporu, denetim  raporu, bilanço ve tahmini bütçeyi  İlhami Yörük okudu. Daha sonra okunun raporlar hakkında söz alan olmadı. Tek tek oylamaya sunulan gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

SEÇİMLER HER YIL YAPILACAK

Raporların onanmasından sonra seçimlerin üç yılda bir mi,iki yılda bir mi yoksa bir yıl da bir mi şeklinde yapılması tartışıldı ve tartışmalar sonunda  bir ve iki yıl üzerinde duruldu ve oylamaya sunuldu.Genel Kurulun iki yılda bir yapılmasını isteyen 16 oy kullanırken, 20 oy da yılda bir yapılması yönünde oy kullanınca seçimlerin yılda bir yapılması kabul edildi.

 

 

 ALİ ÖZTÜRK BAŞKAN OLDU

Konuların görüşülmesinin ardından seçimlere gidildi. On yıl başarılı bir şekilde Başkanlık yapan İlhami Yörük yorulduğunu ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle kongreye aday olmadı. Seçime tek liste ile giren Ali Öztürk Çerkezköy Akarsu Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığına seçildi.

 “KOOPERATİFİ DAHA İYİ YERLERE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Kooperatif Başkanlığına seçilen Ali Öztürk,seçim sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, “S.S. Akarsu Motorlu taşıyıcılar kooperatifimizde bu güne kadar görev yapmış başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.Bu gün İlhami Yörük Başkan’dan teslim aldığımız bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimden emin olmanızı isterim. Yeni yönetim olarak kooperatifimizi daha iyi yerlere getirmek için çaba harcayacağız. Görevimiz kooperatifimize çok daha iyi hizmet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri göreve getirdiğiniz için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

 ALİ ÖZTÜRK BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİMDE ŞU İSİMLER YER ALDI

Ali Öztürk’ün Başkanlığındaki yeni yönetim Kurulu Asil üyeliklerine, Kenan Taşkıran,Levent Yeni,Cengiz İşcan ve Eyüp Kaya seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine Müslim Karagöz,Ahmet Akarsu,Murat Kuruçay,Esatcan Çağlar ve Ünal Kaya seçilirken, denetim kurulu üyeliklerine Nazım Akbulut, Kenan Kurt ile Erdinç Cımbız getirildi.

Haber/Seyit SÜREN