Bilim Teşvik Ödülleri ve akademik giysi giyme töreni yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi 2013-2014 yılı Bilimsel Başarı Ödülleri ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma ile Üniversite de Açıktan ve Nakil ile göreve başlayan akademisyenlerin Akademik Cübbe Giy

GÜNDEM 7.06.2014 18:32:00 0
Bilim Teşvik Ödülleri ve akademik giysi giyme töreni yapıldı

“VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal fakülte dekanları, öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitenin tanıtım filmi izletilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Oda Müziği Grubu müzik dinletisi sundu.  Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek açılış konuşmasında, akademik giysi töreni ve bilim teşvik ödül törenine katılanlara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, “Sizleri kalbi duygularla selamlıyorum. Bu gün burada bilimsel başarı ödül alan akademisyenlerimize ödüllerini takdim etmek; öğretim üyeliğine yükselen ve Üniversitemizde göreve başlayan akademisyenlerimize cübbelerini giydirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Üniversiteler yayınlarıyla, çalışmalarıyla ülkelerin lokomotifleridir. Ülkemizde de bilim insanlarına ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Yakın geçmişte bilim politikasında değişiklik yapılarak,Ar-ge, Tübitak, Santez, Tüba gibi

bilimsel alan çalışmalarına büyük kaynak ayrılması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kurulması, bilim ve sanayiye verilen önemin bir göstergesidir” diye konuştu.

“BİZLERİN EN BÜYÜK MUTLULUĞUDUR”

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi’nin ilk akademisyenleri arasında bulunduğunu belirterek, kurulduğu ilk günlerden bu güne çok büyük gelişmeler yaşandığını belirtti. “Bir apartman dairesinde bir avuç insanla başlayan serüvenimizde biz zamanlar hayal olan pek çok başarının gerçekleştiğini görmek bizlerin en büyük mutluluğudur. Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversiteleri arasındayız. Bu faaliyetlerle önümüze koyduğumuz hedeflere en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum.” diyen Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitemizin fiziki alt yapısı, açılan merkezler ve akademik birimlerden bahsetti. Şimşek” Üniversitemizin bu günlere ulaşmasında emeği geçenleri kutlarken, dereceye giren ve öğretim üyeliğine yükselen akademisyenlerimize başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin bu günlerden daha anlamlı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

SERGİ GEZİLDİ

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek'in açılış konuşmasının ardından, 15 öğretim üyesine 2013-2014 yılı bilim teşvik ödülü verilirken; 83 öğretim üyesine cübbeleri giydirildi. 2013-2014 Yılı Bilim Teşvik Ödülleri ve Akademik Cübbe Giyme töreni, Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği, Tekirdağ’ın tarihini gün yüzüne çıkarmak ve şehrimizi tarihiyle buluşturmak amacıyla Rektörlük Sergi Salonu’nda açılan “Tekirdağ Tarihi ile Buluşuyor”  isimli arşiv belgeleri sergisinin gezilmesiyle son buldu.