Çiftçinin yüzü güldü

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak son bir haftadır yağan yağmurların ekili alanlara beklenenden çok daha iyi geldiğini ve yağışların ekili alanlara zarar vermediğini belirtti. Toprak, yağıÅ

GÜNDEM 4.06.2014 20:28:00 0
Çiftçinin yüzü güldü

Çerkezköy Ziaraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bir haftadır aralıklarla devam eden sağnak yağışların Çerkezköy ve Kapaklı’da ekili alanlara zarar vermediğini ve özellikle buğday ve ayçiceğine çok iyi geldiğini söyledi.

YAĞIŞLAR EKİLİ ALANLARA ZARAR VERMEDİ

Çerkezköy Ziaraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “İlçemizde bir haftadır aralıklarla devam eden sağnak yağış ekili alanlara zarar vermesi konusunda çok korkutmuştu. Ancak önceki gün İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ ile ilçe genelindeki buğday tarlalarını ve ayçiceği ekili tarlalarını dolaşarak yerinde incelemele de bulunduk ve yaptığımız inceleme ve kotroller sonunda yağıların ekili alanlara hiçbir zarar vermediğini gördük” dedi.

 

 

KORKULARIMIZ BOŞA ÇIKTI

Başkan Hasan Toprak, yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen ekili alanlara zarar vermemesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Yağışlar bu yıl mevsim normallerinin üzerinde aşırı olmasına rağmen ekili alanlara zarar vermedi. yağışlardan çok korkmuştuk ancak ekili alanlarda yaptığımız inceleme ve kontroller sonunda korkulacak hiçbir şey olmadığını gördük. Aksine buğdaylarda başakların tanelerinin daha dolu olduğunu gördük. Bu da beklediğimiz rekoltenin üzerinde bir üretim gerçekleşeceğinin göstergesidir” diye konuştu.

YAĞIŞLAR AYÇİCEĞİNE DE İYİ GELDİ

Yağışların ayçiceği ekili alanlara da çok iyi geldiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Bu yıl yağışlar geç kalmasına rağmen yine de çiftçinin tam zamanında imdadına yetişti. Yağışlar buğday ekili alanlardan sonra ayçiceği ekili alanlara da çok iyi geldi. Tabiri caiz ise tam anlamıyla ilaç gibi geldi diyebilirim. Yalnız yağışlar nedeniyle ayçiceği ekili alanlarda aşırı ot çıkmasına yol açtı. Yağışlar kesildiğinde ayçiceği tarlalarındaki yabani otlarda tarlalardan temizlenerek arındırılacak. Ayçiceğinde de bu yıl rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN