Hisse satışları komisyona havale edildi

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00'da yapıldı. Belediye Başkanı Vahap Akay'ın başkanlık ettiği Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı bu kez Kı

GÜNDEM 2.06.2014 17:41:00 0
Hisse satışları komisyona havale edildi

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı dışındaki tüm meclis üyeleri hazır bulundu.

TAKTIKLARI KERDELELER DİKKATLERDEN KAÇMADI

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve bazı meclis üyelerinin üzerinde “Soma’yı unutmayacağız” yazılı kurdele takması dikkatlerden kaçmadı. Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için bir dakikalık saygı duruşunda bulun ulması ile başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından belediyeye ait hisse satışı talebiyle ilgili dilekçe görüşüldü. İlgili gündem maddesi oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha sonra belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Akay, Büyükşehir ile birlikte Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yerine Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kurulduğunu söyledi. Gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının bir sonrdaki gündem maddesinde ise Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesi konusu görüşüldü. Bahse konu gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Kapaklı Karaağaç Mahallesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif belediye hisselerinin satılması konusu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 371 ada 4 parselde bulunan 49/349 oranındaki belediye hissesinin Erdoğan Karayiğit’e, 1475 ada 4 parselde bulunan 212/2400 oranındaki belediye hissesinin Sulh Hukuk mahkemesi kararı doğrultusunda Mehmet Beyazsu ve Tomker Sağlık Hizmetlerine, Karaağaç 258 ada 15 nolu parselde bulunan 321/2400 oranındaki belediye hissesinin Mahmut Konak’a, İstasyon Mahallesi 297 ada 9 nolu parselde bulunan 59/240 oranındaki belediye hissesinin Galip Çağlayan’a ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 381 ada 4 nolu parselde bulunan 54 metrekarelik belediye hissesinin talep sahibine satılması konusu görüşülmek İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

 

2. OTURUM ÇERKEZKÖY’DE YAPILACAK

Toplantıda daha sonra Kızılpınar Mahallesi’ne ait harç tarifesi ile Veliköy Mahallesi’ne ait harç tarifesi konuları görüşüldü. Bahse konu gündem maddeleri de oybirliği ile Tarife Komisyonu’na gönderildi. Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunun 6 Haziran Cuma günü saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılacağı ifade edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ