Yeni Otobüs Terminali hizmete girdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yeni Çerkezköy Otobüs Terminali'nin hizmet vermeye başladığı ilk gün saat 11.45'de Terminalde Belediye Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez ile birlikte firma

GÜNDEM 2.06.2014 17:20:00 0
Yeni Otobüs Terminali hizmete girdi

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve yılbaşı itibariyle hizmete açılması planlanan ancak tespit edilen eksiklikler nedeniyle açılışı sürekli ertelenen Yeni Otobüs Terminali, dün itibariyle hizmete girdi.

AKSAKLIKLARI TESBİT ETTİK

Aksaklıkların kısa süre içinde giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını belirten Başkan Akay, “Bu gün itibariyle yeni Otobüs Terminalimiz halkımızın hizmetine başlamıştır. İlçe halkımıza ve bölgemize hayırlı olsun. Bir kaç gün ufak tefek aksaklıkların yaşanması normaldir. Bu aksaklıkları da gidereceğiz. Bugün aksaklık yaşanıp yaşanmadığı konusunda firma yetkilileri ve görevlilerden bilgiler aldım. Gereği yapılacak” dedi.

 

 

FİRMA YETKİLİLERİ YENİ YERLERİNDEN MEMNUN

Çerkezköy Belediyesi Yeni Otobüs Terminali’nin dün sabahtan itibaren Çorlu yolu üzerindeki yeni yerinde hizmete girmesi vatandaşlar kadar firma yetkililerini de sevindirdi. Turuva Turizm Çerkezköy   Müdürü Nejdet Çalışkan, Kapalı Pazar yeri yanındaki eski otobüs terminalinin hem yeterli olmadığı için ihtiyaca cevap veremediğini hem de Kapalı Pazar yerinde hafta da iki gün Pazar kurulması nedeniyle trafikte büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, “Öncelikle bu yeni Otobüs Terminali’ni Çerkezköy’e kazandıran Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Eski otogar yerinin yetersiz kalması ve ayni zamanda bitişiğinde bulunan Kapalı Halk Pazarında haftada iki gün Pazar kurulması nedeniyle yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşıyorduk. Bu trafik sıkısıklığının yaşandığı günlerde otogara yolcu otobüsleri başta olmak üzere şehir içi ve köy minibüsleri otogara giriş çıkışlarda büyük sıkıntı yaşıyordu. Ama artık bu sıkıntı yeni otogarımızın hizmete girmesiyle birlikte son buldu. Bu Yeni Otobüs Terminali’ni ilçemize kazandıran belediyemize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE SEFERLER YAPILIYOR

Nejdet Çalışkan, eski otogarda da Türkiye’nin belirli kentlerine seferler yapıldığını ancak yeni otogarın hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanına birçok ile seferler yapılmaya başlandığını da belirterek, “Çerkezköy Belediyesi yeni Otobüs Terminali hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanına çok sayıdaki ilimize her gün otobüs seferleri yapılamaya başlandı. Çerkezköy ve bölge halkımız istedikleri ile aktarmasız olarak buradan rahatlıkla gidecekler. Otobüs Terminalimizde hizmet veren tüm firmaların önceliği müşteri memnuniyetidir. Bu nedenle seyahatlerini konforlu şekilde aksaklık yaşamadan rahatlıkla yapacaklar. Biz Turuva Turizm olarak yeni otogarın Çerkezköy’ün büyük bir ihtiyaçını karşıladığına inanıyoruz. Bu otogar uzun yıllar Çerkezköy ve bölge halkına en iyi şekilde hizmet verecektir. Yeni Otobüs Terminali son yıllarda bölgemizde yapılan ve hizmete giren Otobüs Terminallerinin en moderni olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

 

 

YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Erenler Turizm Sahibi Ali Eren de Çerkezköy Belediyesi yeni Otobüs Terminalinin Çerkezköy’e ayrı bir güzellik ve ayrı bir hava kattığını belirtti. Eren, “Çerkezköy’ün yeni Otobüs Terminali ilçeye yeni ve güzel bir çehre kazandırdı. Böyle güzel bir otogar bu gün birçok ilde bile yok. Biz Çerkezköylü olarak böyle bir otogara kavuşmuş olmaktan son derece mutluyuz. Bu otogarın yapımında ve hizmete açılmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

 

DÖRT DÖRTLÜK HİZMET VERMESİ BİR KAÇ AY SÜRECEK 

Ali Eren, kendisinin de bir firma sahibi olduğunu ve Aralık 2013 tarihinde yapılan ihalede kendisinin de yeni otogarda yazıhane tuttuğunu ancak fiyatların yüksek oluşu nedeniyel teminatını yakarak vaz geçtiğini belirterek, “Bugün hizmet vermeye başlayan yeni otogarı ofisi için ben de Aralık ayında ihaleye girdim. Ancak kiralar fazla olduğu için teminatımı yakarak yazıhane tutmaktan vaz geçtim. Birçok firma yetkilisi benim gibi davrandı. İnşallah ömüzdeki günlerde yapılacak ihalelerde fiyatlar biraz düşer ve bizler de birer yazıhane kiralarız. O dönemde Kafeterya ve restaurant tutanlar da bizim gibi davrandı. Şu an hizmet vermeye başlayan yeni otogarda 8 firma ile birlikte Çerkezköy, Çorlu, Saray Kale minibüsleri ile köyler arası çalışan minibüsler ve bir büfe hizmet veriyor. Dediğim gibi önümüzdeki günlerde Terminalde boş bulunan yazıhane ve sosyal mekanlar ile retaurant ve kafeteryaların da hizmet vermeye başlamasıyla birlikte burası başlı başına şehir niteliğinde bir yer olacak” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞLAR MEMNUN

Çerkezköy Belediyesi yeni Otobüs Terminali’nin dün sabah hizmet vermeye başlaması vatandaşlar arasında da sevinçle karşılandı. Yeni otobüs terminalinden seyahate çıkan vatandaşlar, terminalin çok modern olmasına, son derece de kullanışlı ve her kesime hitap etmesine hayran kaldıklarını ve Çerkezköy’e yakışan bir otobüs terminali olduğunu dile getirdiler. Vatandaşlar, “Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün her geçen gün hızla artan nüfusu ile birlikte gelişerek büyümesi nedeniyle böyle bir otogar ihtiyaçı duyuluyordu. Yapımında emeği geçenleri kutluyor ve Çerkezsköy’e hayırlı olsun” dediler.

 

 

YENİ OTOGARA 3 DAKİKA DA BİR ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİ SERVİS YAPIYOR

Çerkezköy şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Çerkezköy Mavi Minibüsler Kooperatif Başkanı İlhami Yörük de yeni otobüs terminaline 3 dakika ara ile Mavi Minibüslerin servis yaptığını kaydetti. Mavi Minibüsler olarak vatandaşlara otogar hizmetini de en iyi şekilde verme çabasındayız ve bu konuda vatandaşların mağdur olmayacağını bilmelerini isterim” dedi. Çerkezköy ve köyler arası çalışan yolcu minibüsleri de dün itibariyle Yeni Otobüs Terminali’nden kalkmaya başladı. Köy Minibüsleri yeni otogarın girişindeki Güvenlik Noktası’nın arka tarafında kendilerine oluşturulan yerden yolcu alıp, indiriyorlar. Köy Minibüs sahipleride yeni otogarın kendileri içinde çok iyi olduğunu ve daqha önce şehir içinde çeşitli yerlerde yolcu indirip bindirdiklerini belirttiler. Artık onlarında belirli bir durak noktaları olmasından memnun olduklarını belirttiler.

  Haber / Seyit SÜREN