AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur istifa etti

Tekirdağ AKP İl Başkanlığı görevini 2012 yılından beri yürüten Ahmet Kambur dün düzenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa etti.

GÜNDEM 29.05.2014 17:39:00 0
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur istifa etti

 İSTİFASINI SUNDU

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Eski İl Başkanı Ahmet Kambur “Evet ! Siyaset, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık tekrarladığı gibi bir maraton yarışıdır ve biz siyasetçilerde birer maraton koşucusuyuz ve her koşuda inişler, çıkışlar, bazen deparlar bazen de durup nefes almayı gerektiren haller vardır dedi.  Bugün huzurunuza yaklaşık 40 yıldır sürdürmekte olduğum milletime, şehrime ve ülkeme hizmet uğurunda ki yarışımda bir es vermek olduğumu açıklamak üzere çıkmış bulunuyorum” dedi ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

“BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ OLGUSU OLUŞTU”

 Kambur “  Malumunuz olduğu üzere Mart ayı içerisinde bir yerel seçim yaşadık ve gerek üye sayımızda, gerek geçmiş seçimlerde aldığımız oyların  sayısı oranlarında gerçekleşen büyük artışlara rağmen ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanamamış olmamız hasebiyle hakkımızda kamuoyunda başarısız olduğumuz hususunda oluşan algıları kırmak adına bu durumun siyasi sorumluluğunu üzerime aldığımı belirtir,  teşkilatlarımızın yeni bir hamle için önünü açmak ve genel merkezimizin elini rahatlatmak amacıyla 2012 yılının nisan ayından beri onurla yürütmekte olduğum AK Parti Tekirdağ İL Başkanlığı vazifemden istifa etmiş bulunuyorum “ açıklamasında bulundu.

“HER ZAMAN BİR NEFERİM”

Partiye kırgınlık yada kızgınlığının olmadığını kaydeden Kambur “Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü İl Danışma Toplantısı gerçekleştirmiştik. Bu  İl Danışma meclisi toplantısı asıl bugün burada ayrılmama sebep olan hadisenin özü de oradadır. Tabi ben konuşmaya çıktığımda  salon baya bir doluydu, o anda yoklamaları da almamıştık. Sonradan  yoklamalar önüme geldiğinde baktım ki  %37.6 ile toplanmışız. Tabi bugüne kadar bizim bütün İl danışma meclisi toplantılarımızda katılımın %50 den aşağı da olmadığını gördük. Asıl sebep burada yatmaktadır. Demek ki seçimlerden sonra teşkilatlarda motivasyon kalmadığını  benimle bu işin artık çok daha rahat gidemeyeceğini  anladığım için dün genel merkeze gittim. Genel Merkez’de Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız Süleyman Soylu ile görüştüm ve yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu istifa kararımı almayı karar verdim. Bundan sonra AK kadroların bir neferi olarak yola devam edeceğim” dedi.

“YÖNETİM KURULUNDAN VEKALET EDECEK”

AK Parti toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklaması Ahmet Kambur’un partililer ile vedalaşması ile son buldu. İlçe Teşkilatlarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar görevlerine devam edecekleri ve İl Başkanlığı görevine ise Yönetim Kurulu’ndan bir ismin vekalet edeceği öğrenildi.