Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel'e istifa çağrısı

Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Karaağaş İlkokulu öğrencilerinin 16 Mayıs Cuma günü Soma için yaptıkları eylem nedeniyle Kapaklı İlçe Milli Eğitim MÃ?

GÜNDEM 26.05.2014 18:56:00 0
Kapaklı Milli Eğitim Müdürü  Suat Yüksel

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, meslektaşları Karaağaç İlkokulu öğretmeni Barış Serin’i açığa alan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’i, dün saat 15.00’da yaptıkları eylemle istifaya davet etti.

İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler hep birlikte alkışlarla protesto ettiği Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’i, söyledikleri “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Öğretmene uzanan eller kırılsın”, “Barış serin yalnız değildir”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Soma işçisi yalnız değildir” gibi sloganlarla istifaya çağırdı. 

 

 

TOPLANTIYA ARA VERMEDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurumunun öğretmenlerin sorunlarını çözmek için var olan bir kurum olduğunu söyleyen Eğitimsen Tekirdağ Yürütme Kurulu Üyesi Emriye Demirkır, “Biz bugün burada var olan bir sorunu çözmek için toplandık. Fakat Milli Eğitim Müdüür ve Şube Müdürleri, lütfedip toplantılarına 5-10 dakika ara verip bizlere beklediğimiz açıklamaları yapamadı. Bu nedenle onları protesto etmeye devam ediyoruz” dedi ve tüm eğitimciler Kapkalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini alkışlarla protesto etti. 

 

 

İLGİSİZLİĞE İSYAN ETTİLER

Emriye Demirkır, “Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, eğitim emekçileri ile muhatap olmadı. Fakat ne olursa olsun bizler Barış Serin’i yalnız bırakmayacağız” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimcilerden seçilen 4 kişilik temsilci grubuna, Suat Yüksel ile görüşmek üzere gittikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yetkilileri tarafından “Müdürümüz toplantısının uzayacağını ve sizlerle görüşmek istemediğini söyledi” denildi. Dışarıda 60’a yakın öğretmenin açıklama beklediğini belirten Eğitmsen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı ise kurumun ilgisizliğine adeta isyan etti.

 

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜK

Konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile görüştüklerini ifade eden Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, “İl Milli Eğitim Müdürümüz konuyla ilgileneceğini ve hatta gerekirse yeni bir müfettiş atanacağını söyledi. Buradaki durumun özeti kısaca şudur. Okulların kapanmasının yaklaşmasıyla birlikte durumları meçhul olan bu idareciler, bu tür oyunlarla koltuklarına tutunmaya çalışıyor. Fakat biz Barış kardeşimizi yalnız bırakmayacağız. Gerekirse konuyu uluslar arası düzeylere kadar taşıyacağız. Biz Barış Serin hakkın alınan açığa alma kararının iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Görüşme girişimlerine olumlu cevap alamayan Kamil Sarı, daha sonra okuduğu basın açıklmasında AK Parti hükümetini eleştirdi. AK Parti hükümetinin tarihin en büyük işçi katliamına karşı sessiz kaldığını öne süren Sarı, “Sorumlular açığa çıkarılmadı. Cezalandırılmadılar. İşçi cenazelerinde tepki gösterenler yalnız biz değildik. Tüm emek ve demokrasi güçleri tepkisini gösterdi. Tüm bunlar olurken, bu facianın sorumlularına hesap sorulmadı” dedi.

 

 

KENDİMİZİ İHBAR EDİYORUZ

Barış Serin’in yalnız olomadığının altını çizen Sarı, “Barış Serin’in arkasında 124 bin kişilik Eğitim-Sen ailesi var. Hepimiz Soma’da ölenler için bir günlük iş bırakma eylemi yaptık. Günlerce sokaklara çıktık. Öğrencilerimiz de bizim yanımızda oldu. Barış Serin suçluysa bizler de suçluyuz. Kendimizi ihbar ediyoruz. Biz de bu suçu işledik, bizi de açığa alın” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının okunmasının ardından bir süre oturma eylemi yapan eğitimciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ - Gökhan YILMAZ