Amasyalı'lar 'Çelik'le devam' dedi

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yüzbaşı Sokak No: 12'deki dernek binasında önceki gün saat 12.00'da gerçekleştirilen Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derne?

GÜNDEM 26.05.2014 13:14:00 0
Amasyalı

Çerkezköy sınırları içinde yaşayan Amasyalı’lar tarafından Şubat ayında Ali Çelik Başkanlığı’nda kurulan Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilk Olağan Kongresi’ni önceki gün dernek binasında gerçekleştirdi.

 

 

DERNEĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Kongresi’nde daha sonra Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Hasbi Altuntaş, Divan Üyeliklerine ise Erhan Keskin, Seyfettin Yıldız ve Arslan Şahinkaya seçildi. Daha sonra bir konuşma yapan derneğin kurucu başkanı Ali Çelik, Amasyalı’ların derneğe sahip çıkması gerektiğine ve kültürlerini dernek çatısı altında yaşatacaklarına işaret etti.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. Derneğin Kurucu Başkanı Ali Çelik’in tek liste ile çıktığı seçimlerde Çelik Güven tazeledi. Ali Çelik Başkanlığı’nda oluşturulan yeni yönetimde yer alan isimler ise şunlar: “Başkan yardımcılığında Ali Sel, Ali Comba,  Barış Uyar ve Zafer Keskin, Yönetim Kurulu Üyeliklerinde ise Caner Çelik, Arif Soğancı, Eyip Akel, Ertuğrul Gül, Ferhat Çırak, Ferhat Önal, Süleyman Saydam, Mehmet Sarı, Hüseyin Eskici, Saffet Köroğlu, Hasan Gözüaçık, Murat Dalkıran, Necati Bacanak, Necmettin Yıldız, Hacı Emre Akbaş ve Hıdır Gül.” Yeni yönetim üyeler tarafından oybirliği ile göreve seçildi.

 

 

HİZMET DERNEĞİ OLACAĞIZ

Seçimin ardından konuşan Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çelik, “Hemşerilerimiz ile birlikte 20 yıldır ilçemizde ikamet ediyoruz. Derneğimiz olmaması nedeniyle yaşadığımız hüzünlü günler geride kaldı. Çok şükür derneğimizi kurduk. Biz bu derneği bütün üyelerimizin sıkıntılarını dinlemek ve daha da sosyalleşmek için kurduk. Tabela derneği değil, hizmet derneği olacağız. Derneğimiz Amasya’nın bütün ilçelerini kapsayacaktır. İlerleyen dönemlerde hemşerilerimizle sosyal ve kültürel faaliyetlerde buluşacağız” dedi.

 BÜTÇE 30 BİN TL

Ali Çelik’in konuşmasının ardından 2014-2015-2016 yıllarında görev yapacak olan yeni yönetimin tahmini bütçesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilk üç yıllık tahmini bütçesinin 30 bin TL olarak öngörüldüğü kaydedildi. Tahmini bütçe dernek üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Çelik üyelerden aidat kapsamında sembolik olarak ayda 1 TL alınacağını kaydetti. Derneğin bugün itibari ile 139 üyeye sahip olduğunu kaydeden Ali Çelik, üye sayısının artması, bunun için de tüm Amasyalı’ların derneklerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ