Deprem Trakya'yı korkuttu

Trakya'yı sallayan 6.5 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Gökçeada'nın batısında Cumartesi günü meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaşanmaması en büyük teselli oldu

GÜNDEM 24.05.2014 19:42:00 0
Deprem Trakya

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI

Cumartesi günü depremin yaşandığı saat 12.25’te vatandaşlar ve işyerlerinde çalışan kişiler korku ve panik içinde kendilerini sokağa attı. Deprem yaklaşık 25 saniye sürdü. Çerkezköy Tepe Emlak Konutları’nda ise vatandaşlar daha büyük panik yaşadı. Polis, binaları kısa sürede boşaltan ve panik olan vatandaşları sakinleştirdi. Panik nedeniyle rahatsızlık geçiren bazı vatandaşlar da Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çerkezköy’de deprem nedeniyle yıkılan bina olmadı.

 

 

 

EMNİYET BİNASI BOŞALTILDI

Depremin hissedildiği Çorlu’da da vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Polis telsizinden de Emniyet Müdürlüğünün içinin boşaltılması anonsu yapılırken, anonsun ardından emniyet binası kısa sürede boşaltıldı.

 

 

 

ÇATLAK MEYDANA GELDİ

Deprem Süleymanpaşa’da da hissedildi. Depremde telaş yapan çok sayıda vatandaş baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılırken, binalarda hasar meydana geldi. Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camii’nin deprem nedeniyle minare şerefelerinden bir tanesi yıkılırken, diğerinde çatlaklar meydana geldi.

 

 

 

CAMİ İBADETE KAPATILDI

Tedbir amaçlı ibadete kapatılan camide güvenlik önlemleri alındı. Selimiye Camii İmam Hatibi Fevzi Şen caminin kısa süreliğine tedbir amaçlı ibadete kapatıldığını ifade ederek “Meydana gelen depremde emniyet ekiplerimiz tedbir amaçlı camimizi ibadete kapandı” dedi. Şen,  uzmanların hasar tespiti tespit etmesinden sonra müftülük tarafından caminin akıbetinin belli olacağını söyledi.

EVLERİNİ TERK ETTİLER

Edirne'de bir evin çatısından düşen tuğla, 60 yaşındaki Ayşe Alkan’ı yaraladı. Edirneli vatandaşlar deprem paniği ile iş yerlerini ve evlerini terk ederek sokaklara döküldü. Operatörler depremin ilk anında devre dışı kaldı. Daha sonra operatörler, çalışmaya başlasa da zaman zaman aşırı yoğunluktan kitlendi.  Edirne merkezde ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralanırken, can kaybının meydana gelmediği belirtildi.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Malkara’da da 25 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Deprem sırasında ilçe merkezinde bulunan Hacı Leman Camii'nin minaresi yıkıldı ve ilçedeki bazı ev, iş yeri ve otomobillerde evlerin çatılardan düşen bacalardan dolayı maddi hasar meydana geldi. Depremden etkilenen bazı iş yeri ve evlerin duvarları çatladı.  Öte yandan, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen yaralılardan 8'inin Malkara Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerinin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ Valiliği’nden depremle ilgili yapılan açıklamada “24 Mayıs Cumartesi günü saat 12.25’te Merkez üssü Ege Denizi (Çanakkale-Gökçeada ilçesinin 40 km. batısı 25 km. derinliği) olan 6.5 büyüklüğünde ve 40 saniye süren bir deprem meydana gelmiştir. İlimizde de şiddetli bir şekilde hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yoktur. Ancak deprem anında balkon ve camdan atlamaya bağlı az sayıda hafif yaralanmalar meydana gelmiştir. AFAD, Emniyet 112 ve Jandarma ekiplerinden alınan bilgilere göre; Merkez Süleymanpaşa, Malkara ve Şarköy ilçelerimizde bazı dayanıksız binalarda sıva çatlağı şeklinde hasar meydana geldiği ve bazı eski metruk evlerin çatılarının yıkıldığı ifade edildi” denildi.

Haber / Gökhan YILMAZ