"Bir olalım, iri olalım, diri olalım"

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenini beklerken polisin sıktığı kurşunun isabet etmesi sonucu ölen Uğur Kurt için Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, Çerkezköy Pir Sultan Abdal Derneği, HDP, TK

GÜNDEM 24.05.2014 16:26:00 0

Pir Sultan Abdal Derneği üyesi Gürkan Taş, önceki gün saat 19.00’da Belediye meydanında gerçekleşen eylemde; CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Pir Sultan Abdal Derneği, HDP, TKP ve Eğitim Sen üyeleri adına basın açıklamasını okudu. Taş, açıklamasına şu cümlelerle başladı: “ İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Cemevi’nde cenaze erkânının sürdüğü sırada, dışarıda meydana gelen olaylardan dolayı AK Parti güdümlü polis tarafından hedef gözeterek Uğur Kurt ağır bir şekilde yaralanmıştır. Olay yerinde Uğur Kurt’a yardım etmek isteyen cemevinde bulunanlara birer gazıyla saldırılar devam etmiştir. Uğur Kurt uzun süre yardıma muhtaç bırakılmış ve ciddi kan kaybı yaşamıştır. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır ve Hakk’a yürümüştür”.

 

 

BİN 600 YILDIR YAŞIYORUZ

Taş, Alevîlerin bu olayları bin 600 yıldır yaşadıklarını kaydetti. Taş “Egemenler tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. Yüzyıllardır süren bu inkâr, imha, asimilasyon, katliam mirasına ısrarla sahip çıkan AK Parti hükümeti ve onun güdümünde bulunun polis saldırıya şiddete can almaya devam ediyor. Dün evlerimizi işaretleyenler bizleri göçe zorlayanlar son bir yılda dokuz canımızı çeşitli yollarla katletmişlerdir. Yıllardır polis havaya ateş açıyor bahanesi ile Kürtleri, Ermenileri, Alevileri, devrimcileri ve yurtseverleri katlediyor. Soma’da 301 canımızın madende gerçekleşen katliamda 11 canımızın Hakk’a yürüdüğü Elmalı Köyü’ne hiçbir devlet erkânından kimsenin uğramaması yüz yıllardır süre gelen devletin ayrımcı tavrının bir basit örneğidir” ifadelerini kullandı.

 

 

SESSİZ OTURMA EYLEMİ

 “ İçinde bulunduğumuz bu yoğun siyasi ortamdan da yararlanarak ülkemizde Alevi-Sünnî çatışması yaratılmak istendiğinin farkındayız. Kendi ülkemizin bize mezar olmaya başladığını ve bu kadar saldırıya karşı direnmeye ve bu zulme boyun eğmeyeceğimizi alevi öğretisinin ışığında mücadele edeceğimizi tekrarlamak istiyorum” diyen Taş; “Pirimizin dediği gibi “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” şiarıyla biz aleviler olarak örgütlenmeye devam edeceğiz. İnanç merkezimize ve canımıza yapınla bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Cemevine yapılan bu müdahalenin inancımıza ve öğretimize yapıldığını bildirir ve bu saldırının faillerin bulunmasının ve hesap sorulması hususunda takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz” şeklinde konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından 10 dakika belediye meydanında sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Haber / Ahmet KILAVUZ