AK Parti ziyaretlere devam ediyor

Kamu Kurumlarına ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, son olarak Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Ç

GÜNDEM 22.05.2014 21:56:00 0
AK Parti ziyaretlere devam ediyor

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, dün beraberindeki heyetle birlikte bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Reşat Bahar, ilçe yönetim kurulu üyeleri Halit Er, Kılıç Karataş, Kamil Yiğit, Ercan Erdoğan ve Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral ile birlikte Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ

Reşat Bahar, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının herkesi derinden üzdüğünü söyleyerek “Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Soma’da yaşanan facianın son olmasını dilediklerini söyledi. Koçak; “Bu olayda ihmal olmasa 301 kişi hayatını kaybetmezdi. Yasaların çıkması önemli değil, önemli olan uygulanması. Biz sendika olarak yaptığımız toplantılarda iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekiyoruz. Arkadaşlarımızın rahat çalışması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. Ziyaretin devamında Koçak, AK Parti heyetine sendika hakkında bilgiler verdi.

 

 

BİR SONRAKİ ADRES İŞKUR’DU

AK Parti heyeti, Türk Metal Sendikası’nın ardından Çerkezköy İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Yeni Müdürü Levent Taş’ı ziyaret etti. Reşat Bahar, ziyarette “İŞKUR olarak hangi işyerleri ile çalışıyorsunuz? Bunlar arasında devlet kurumları, fabrikalar, inşaat firmaları da yer alıyor mu?” gibi sorular yönelterek İŞKUR’un çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

KURUMLARIN DAİMİ İHTİYAÇLARINI İŞKUR KARŞILIYOR

Levent Taş, kurumların daimi ihtiyaçlarının İş Kur tarafından karşılandığını söyledi ve “Biz SSK’ya bağlı işyerlerinden bize kayıtlı olanların işçi sıkıntılarını karşılıyoruz. Bizim hizmet alanımız Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’ü kapsıyor. İŞKUR olarak yoğun bir dönem yaşıyoruz. İş Kur personelimiz piyasayı araştırıyor. İşverenlerin ne tür ihtiyaçları olduğunu tespit ediyoruz. Şuan 189 tane listede olmayan işyerinin olduğunu tespit ettik” ifadelerini kaydetti.

Haber / Ahmet KILAVUZ