Bu da Trakya'nın Robin Hood'u

Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz, mahalle muhtarlığının yanında toplumun sorunlarıyla da ilgileniyor. Yardım kuruluşu gibi çalışan muhtar Özgür Cengiz, "Bir derde derman olalım" k

GÜNDEM 22.05.2014 21:34:00 0
Bu da Trakya

30 Mart yerel seçimlerinde Karaağaç Mahallesi’ne muhtar seçilen Özgür Cengiz mahallesinde bulunan dar gelirli ailelere giysi ve eşya yardımı yapıyor.

“BÜYÜK KATKISI VAR”

Yaptıklarıyla modern Robin Hood unvanına hak kazanan Karaağaç Mahalle muhtarı Özgür Cengiz “ Bir derde derman olalım” kampanyası ile geliri olan vatandaşlardan aldığı erzak, giysi ve beyaz eşyaları yoksul vatandaşlara dağıtıyor ve onların hayır dualarını alıyor. Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar giymediği ya da kendilerine küçük geldiği elbiselerini çöpe atmayıp muhtarlığa getiriyor. Fakirler için ayrılmış olan giysi kutusuna elbiseleri bırakıyorlar. Mahallede bulunan fakir yardıma muhtaç kişiler de muhtarlığa gelip bu elbiseleri alabiliyor. Mahallede giysi ve eşya dayanışmasının bu safhaya gelmesinde Mahalle muhtarı Özgür Cengiz’in büyük katkısı var.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Evlere kadar giderek topladıkları giysileri, erzakları ve beyaz eşyaları ihtiyaç sahiplerine teslim eden muhtar Özgür Cengiz 15 gün önce başlattıkları kampanyada ise 40 kişiye ulaştıklarını kaydetti. İnsanlara yapılan hizmetin ve yardımın hakka hizmet olduğunu söyleyen ve seçildiği günden bu yana ‘sizin en hayırlınız insanlara faydası ve yardımı olanınızdır’ hadisi şerifini ilke edindiğini söyleyen başarılı muhtar Özgür Cengiz, mahalledeki yatalak, yoksul, fakir fukaraya yardım etmek amacıyla hayırseverlerden temin ettiği gıda, giysi malzemelerini bir havuzda toplayarak ihtiyaç sahiplerine, evlerine götürmek suretiyle bizzat eliyle teslim ederek, diğer muhtar ve sivil toplum örgütlerine de örnek teşkil ediyor.

“AİLELERE ULAŞTIRIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan muhtar Cengiz, muhtarlığa gelen vatandaşların ihtiyaçlarını belirlediğini ve maddi durumu iyi olan vatandaşlardan bu doğrultuda yardım topladığını söyledi. “ Bir derde derman olalım” düşüncesiyle hareket ettiğini ve 15 gündür zevkle insanlara yardım etmeye çalıştığını kaydeden Cengiz “ Mahallemizde yardıma muhtaç çok fazla aile var. İnsanların gardıroplarında bulunan modası geçmiş giysilerin değerlendirilmesini istiyoruz. Böyle bir merkezde toplayarak dar gelirli ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

“HUZUR BULUYORUM”

Projeyi mahalle muhtarlığında bulunan azalar ve öğretmenler ile başlattıklarını kaydeden Cengiz “ Öğretmenlerimiz ise okullarında bulunan öğrencilerimiz vasıtasıyla evlere ulaşıyorlar. Bizlerde gezerek ve vatandaşlarımız ile konuşarak ihtiyaç sahibi aileleri buluyoruz. Hedefim daha çok insana ulaşıp, daha fazla ihtiyaç sahibi olan insanları tespit etmek. İnsanlara ulaşmak için buraya gelen kişilere kartımı veriyorum, çevreme haber bırakıyorum. Gerek hayırseverlerin kapısını çalarak, hayırsever ve yoksul ailelerle iletişime geçmeye çalışıyorum. Elimden geldiğince de koşturmaya devam ediyorum. Toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımda rahatlıyor ve huzur buluyorum. Her şeyi devletten beklemeyelim bizde bazı şeyleri göğüslemeyi bilelim istiyorum. Burada yapmış olduğum tabii ki insana yapılan bir hizmettir. İnsana yapılan hizmet tabii ki en kutsal hizmettir'' açıklamasında bulundu.

“İŞSİZLERE İŞTE BULUYORUZ”

Beyaz eşya ve giysi yardımının yanı sıra işi olmayanlara da yardımcı olacaklarını kaydeden Cengiz “ Mahallemizde bulunan işsiz kardeşlerimiz de iş başvurusu için bizlerden yardım istiyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince fabrikalarda bulunan yönetici arkadaşlara ulaşıp, vatandaşlarımızın taleplerini iletiyoruz. Bununla ilgili de kayıtları muhtarlığımızda defter vasıtasıyla tutuyoruz” dedi.

Haber / Gökhan YILMAZ