Afet mağduru çiftçiye iyi haber

Tabii Afetlerde %30 ve üzeri zarar gören çiftçilerin kredi borçları Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 yıl ertelenecek.

GÜNDEM 21.05.2014 20:38:00 0
Afet mağduru çiftçiye iyi haber

Tabii Afetlerde %30 ve üzeri zarar gören çiftçilerin kredi borçları Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 yıl ertelenecek. Yayımlanan kararla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 23 Ağustos 2013 tarihinden 31 Aralık 2014 tarihine kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çiğ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Bakanlık diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin borçları ertelenecek.

Alınan bilgilere göre 24.04.1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (diğer kamu kurum ve kuruluşları hariç) T.C. Ziraat Bankası A.Ş.(Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine(TKK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacak.

İlgili kararnameye istinaden borç ertelemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 23 Ağustos 2013 tarihinden 31 Aralık 2014 tarihine kadar İl Müdürlüğü’ne başvurularını Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve diğer kayıt sistemine ilişkin bilgileriyle birlikte müracaat yapmaları gerekli. Tabii Afetlerden %30 ve üzeri zarar gören çiftçilerin kredi borçları 1 yıl süre ile ertelenecek.

Haber / Gökhan TEKER