Ergene İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmete girdi

30 Mart mahalli İdareler Seçimlerinde Tekirdağ'ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte yeni kurulan Ergene İlçesinde devlet daireleri de tamamlanma aşamasına geldi. Kısa bir süre önce Mal

GÜNDEM 21.05.2014 20:12:00 0
Ergene İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmete girdi

ERGENE HALKI ARTIK NÜFUS HİZMETLERİNİ DE İLÇELERİNDE ALACAK

Ergene İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün önceki gün hizmete girmesiyle düzenlenen açılış törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene  Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Çınar ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.  Kaymakam Kızıltoprak İlçe Nüfus Müdürlüğünün hizmete başlamasıyla birlikte vatandaşların yerinde hizmet alacağının belirtti. Kaymakam Kızıltoprak, “Ergeneli vatandaşlarım Nüfus Müdürlüğümüzden tüm işlemlerini yaptırabilecek. Kişinin doğumundan ölümüne kadar kamu düzeni açısından önem arz eden her türlü nüfus olayının kaydedilmesi ve vatandaşların bu işlemlerini en kısa sürede yaptırabilmesi için yeni ilçemiz Ergene’de hizmetlerimize başlamış bulunuyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

İLK NÜFUS CÜZDANI KAYMAKAM KIZILTOPRAK’A VERİLDİ

Ergene İlçe Nüfus Müdürlüğü`nün önceki gün açılış töreniyle göreve başlamasıyla ilk işlemini Kaymakam Kızıltoprak için gerçekleştirdi. Nüfus kâğıdının eskimesi ve yıpranması nedeni ile Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak` nüfus cüzdanını yeniletmesi ise Ergene İlçe Nüfus Müdürlüğünün ilk işlemi olarak kayıtlara geçti.

10 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Ergene İlçe Nüfus Müdürü Siyamettin Bayram Ergene İlçe sınırları içerisinde 56 bin 782 kayıtlı nüfusun olduğunu belirterek, “Şahsım dâhil 10 personel ile birlikte Ergene halkımıza hizmet edeceğiz. Doğum, ölüm, evlenme, boşanma, nüfus ve aile cüzdanı, Adres Kayıt Sistemi gibi birçok konuda vatandaşlarımız artık Kaymakamlık binamızın alt katındaki İlçe Nüfus Müdürlüğümüze gelerek hizmet alabilecek” dedi. Daha sonra İlçe Nüfus Müdürlüğünün göreve başlaması anısına protokol mensupları ilçe nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber / Seyit SÜREN