Keşan TSO'dan üyelerine Fas ve Tahran ile ilgili toplantılara katılım fırsatı

İK/Türk-Fas İş Konseyi ve Fas Yatırım Ajansı (AMDI) işbirliği ile 27 Mayıs 2014 tarihinde 09.00-16.00 saatleri arasında İstanbul TOBB Plaza'da Fas Yatırım Konferansı düzenlenecek.

GÜNDEM 21.05.2014 20:02:00 0
Keşan TSO

Keşan TSO Hukuk Danışmanı ve DEİK Temsilcisi Av. Aylin Arıkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Fas Ankara Büyükelçisi Sayın LotfiAouad’ın da onurlandırmasını beklediğimiz konferansta Fas’taki serbest bölgeler, tarım, sanayi ve otomobil, tekstil, metalurji ve elektromekanik sektörlerindeki yatırım fırsatlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirilecektir.”

BAŞVURUDA SON TARİH BUGÜN

Arıkan sözlerine şöyle devam etti; “Fas, dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olup, Çin’den sonra dünyanın en büyük fosfat üreticisidir. Ülkede fosfat sektörünün yanı sıra, otomotiv, havacılık ve uzay, tekstil ve tarımsal gıda sektörleri gelişmekte ve büyüme kaydetmektedir. Ayrıca, 2013 yılında Avrupa’ya gerçekleştirilen ithalatın azalmasına rağmen, ülkenin son yıllarda uygulamaya koyduğu stratejik planlar, tarımsal üretimdeki hızlı büyüme, doğrudan yabancı yatırımlardaki artış ve ihracat yapılan ürünlerin ve bölgelerin çeşitlenmesi sayesinde ülke yıllık ortalama %5 büyümesini korumuştur. Bu doğrultuda Faslı işadamlarının da katılmasının planlandığı ve ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanı da sağlayacak söz konusu konferansa katılmak isteyen üyelerimiz en geç 22 Mayıs 2014 tarihine kadar odamız DEİK Temsilciliği’ne başvurabilirler.

TAHRAN TİCARET VE SANAYİ ODASI HEYETİ İLE İKİLİ GÖRÜŞMELER

DEİK/Türk-İran İş Konseyi tarafından 23 Mayıs 2014 tarihinde Gayrettepe Dedeman Otel’de Tahran Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti ile 10.00-12.30 saatleri arasında Toplantı ve İkili Görüşmeler düzenlenecek.

Keşan TSO Hukuk Danışmanı ve DEİK Temsilcisi Av. Aylin Arıkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “söz konusu toplantıya katılarak inşaat, petrol, mutfak aletleri, tarım ürünleri, tahıl, gıda ürünleri, finans, enerji, balıkçılık ve banka konuları ile ilgili Tahran’dan gelecek işadamları ile görüşmeler yapmak isteyen üyelerimiz 22 Mayıs Perşembe mesai saati bitimine kadar odamız DEİK Temsilciliği’ne başvurmalıdırlar.”