Bahar: İnsanları partiye küstürdüler

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, seçim döneminde gerçekleştiremedikleri nezaket ziyaretlerini, seçimlerden hemen sonra yapmaya başladı. AK Parti yönetimi dün saat 15.00'da da Marmara Haber Gazetesine

GÜNDEM 20.05.2014 17:10:00 0
Bahar: İnsanları partiye küstürdüler

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ile beraberindeki İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan İşcan, Halit Er, Kamil Yiğit, Ercan Erdoğan, Kılıç Karataş, Mehmet Çelebi, Murat Yaraşır ve Cumhur Özaslan Marmara Haber'e yaptıkları ziyarette Gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı.

YÖNETİMDEN 3 KİŞİ GÖREVİNDEN AYRILDI

Seçim dönemi yapamadıkları tanışma ziyaretlerine seçimden sonra başladıklarını ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, “Bu kapsamda gazetenizi de ziyaret etmek istedik” dedi. Yeni yönetimde yer alan Ercan Çorbacı, Ahmet Yazı ve Murat Özaydın’ın yoğun iş tempoları dolayısıyla yönetimden ayrıldığını belirten Bahar, “Onların yerine bizimle birlikte aktif olarak çalışabilecek Yedek Yönetim Kurulu listesindeki arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Bu çerçevede Yedek listemizde bulunan İlker Börekçi ve Behçet Güven’e teklif götürdük. Görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.  

OLAĞAN GENEL KURUL ERTELENEBİLİR

AK Parti olarak 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını söyleyen Reşat Bahar, “Cumhur Başkanlığı seçimlerine mevcut yönetimimizle hazırlanacağız. Akabinde Olağan Genel Kurulumuz var. Fakat genel seçimler öncesi olağan genel kurul yapılmama ihtimali de var” diye konuştu. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı’nın AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olma ihtimalinin oldukça güçlü olduğunu kaydeden Bahar, “Adayımız kim olursa olsun, bizler parti olarak sonuna kadar arkasında olacağız” diye konuştu.  

İNSANLARI KÜSTÜRDÜLER

30 Mart Yerel Seçimleri’nin kaybedilmesinde sandık görevlileri ve sandık müşahitlerinin değiştirilmesinin etkisinin büyük olduğunu kaydeden Reşat Bahar, “Ben Şubat Ayı sonunda göreve geldim. Ben göreve geldiğimde sandık müşahitleri ve sandık görevlileri çoktan belirlenmişti. Bu değişiklikleri eski ilçe başkanları yaptı. Birçok insanı partiye küstürdüler” ifadelerini kullandı. 

 

 

BEN TEŞKİLATÇIYIM

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı olarak kendisinden habersiz hazırlanacak olan bir meclis üyesi listesini tanımayacağını kaydeden Reşat Bahar, “Gerekirse görevimden ayrılırım, fakat buna göz yummam. Bu partiye yıllarca maddi manevi hizmet eden arkadaşlarımız, 5 yıl sonra bunun mükafatını göreceklerdir. Ben teşkilatçıyım. Dolayısıyla yıllarca parti için emek harcayan arkadaşlarımızın görev almasını isterim” dedi.

OYUMUZU YÜZDE 9 ARTTIRMAMIZA RAĞMEN KAYBETTİK

Yeni dönemde Kızılpınar ve Veliköy’ün birer mahalle odluğuna dikkat çeken Reşat Bahar, “30 Mart Yerel Seçimleri sürecinde sandık müşahitleri ve sandık görevlileri konusunda yaşadığımız sıkıntıları, mahalle temsilcilikleri konusunda da yaşadık. Bu nedenle oyumuzu yüzde 9 oranında arttırmamıza rağmen seçimleri kaybettik. Şimdi mahalle yönetimlerini de yeniden kuracağız. Amacımız bu yapılanmayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tamamlamaktır” açıklamalarında bulundu.

HALK CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİM DİYE PADİŞAH SEÇMEMELİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş, “Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir devlet adamını halkın seçmesi oldukça önemlidir. Fakat bu halk Cumhurbaşkanı seçeceğim diye padişah seçmemelidir. Ülke olarak çok önemli bir noktadayız. Cumhurbaşkanı olacak kişinin 77 milyonun Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Milletin arzusu doğrultusunda bir Cumhurbaşkanı seçilecek” dedi.

YÜZDE 55 OY ALIRIZ

Siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar gelecek nesilleri de düşünmesi gerektiğinin altını çizen Şaban Kardeş, AK Parti İlçe Başkanı Bahar’a, “AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Türkiye genelindeki beklentisi nedir” diye sordu. Türkiye genelinde en az yüzde 55 oyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Reşat Bahar, “Son genel seçimlerde Çerkezköy’de yüzde 45 oranında oy aldık. Bunun altına inmeyeceğimize inanıyorum” dedi. Ziyaret sonunda gazeteci Şaban Kardeş AK Parti heyetini kapıya kadar uğurladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ