19 Mayıs kutlamalarına gösterilen tepki üzerine Tekirdağ Valiliği açıklama yaptı

Tekirdağ Valiliği'nden, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma Töreninde il protokolüne tepki gösterildiğini ve bunun üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu

GÜNDEM 20.05.2014 16:40:00 0
19 Mayıs kutlamalarına gösterilen tepki üzerine  Tekirdağ Valiliği açıklama yaptı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Çelenk Sunma Töreninde il protokolüne tepki gösterildiğini açıklayan Tekirdağ Valiliği; gösterilen tepki üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğunu açıkladı.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA BU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valilikten yapılan açıklamada 2012/3073 Karar Sayılı  Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin yürürlüğe konulmasının; Bakanlar Kurulu’nca 16/ Nisan 2012 tarihinde kararlaştırıldığı açıklandı.

Açıklamada “Bu yönetmeliğin 6’ıncı maddesinin 4’üncü fıkrası şu şekildedir;

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerinde: Atatürk Anıtı ve Büstü’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bulunmaması halinde ise mülkü amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.

Nitekim Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Tekirdağ’da düzenlenen törende Atatürk büstüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından çelenk konulmuştur” ifadelerine yer verildi.

“Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni”nin söz konusu yönetmeliğin emri doğrultusunda, usulüne uygun olarak gerçekleştirildiğinin altı çizildi. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen törenin de, yine bu şekilde icra edildiğine dikkat çekildi.

YERSİZ BULUYORUZ

“23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Çelenk Sunma Töreni ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık’ın Valiliğimize yönelttikleri haksız eleştirileri ve kamuoyunun yanlış yönlendirmesini, yersiz buluyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şunlar da eklendi: “İlimizde, Sahil Dolgu Alanda, A protokolün katılacağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ise Manisa Soma’daki üzücü maden ocağı faciası nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de iptal edilmiştir. Bu nedenle törenler, usulü ve yönetmeliğine uygun icra edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Haber / Ahmet KILAVUZ